Tur operatörleri Van'a geliyor

Turizmde İran pazarının sıkıntıya girmesinden dolayı çıkış yolu arayan Van'da, Van Gölü Havzası Turizm Derneği (VAHATÜDER), iç turizme yönelik bir hamle gerçekleştiriyor.

VAN 21.11.2018 09:58:41 0
Tur operatörleri Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

2019 yılında iç turizmde istenilen rakamlara ulaşılması adına Van Gölü Havzası turunun markalaştırılması gerektiğini vurgulayan VAHATÜDER Başkanı Abdullah Tunçdemir, bu yönde ciddi bir adım atarak, ülke genelinde 20 önemli tur operatörü ve acente sahibi turizmcileri Van'a davet ettiklerini kaydetti. Ülke genelindeki tur operatörleri ve tur düzenleyen acente temsilcilerinden yaklaşık 20'sine, 23 – 25 Kasım 2018 tarihleri arasında Van ve bölgeyi gezdireceklerini ifade eden Tunçdemir; “Misafirlerimiz, buraya tur düzenlemek isteyen acenteler ve tur operatörleri. Bu nedenle kendilerine Van'ı, Van Gölü havzasını gezdireceğiz. İnşallah bu tur organizatörleri, 2019 yılı için Van Gölü havzasını da turlarına dahil edecekler. 'Turizmde Van Gölü Havzası Turu'nu markalaştırmak zorundayız. Bunu yaparsak, özellikle iç turizmde iyi bir sıçrama yaparız” dedi.
Bu yıl içinde özellikle İranlı turistler konusunda umduğunu bulamayan Van da, bazı turizmciler, 2019 yılı için iç turizm atağına geçti.

 

İÇ TURİZMİN ÖNEMİ
Van için turizmin çok büyük bir önem taşıdığını kaydeden VAHATÜDER Başkanı Abdullah Tunçdemir, “Bizim için önce iç turizm, sonra İran pazarı, ardından da Avrupa turizmi gelmeli. Van olarak da bu konuda önemli tanıtımlar ve önemli çalışmalar yapmak durumundayız. İran turizmine bağlı yaşadığımız sıkıntıyı iç turizmle aşabiliriz. Bu yönde çalışmalarımız var. Ancak kent olarak bu yönlü çalışmalar yapmamız gerektiğini de belirtmek istiyorum” dedi.

 

“İYİ BİR TANITIM ŞART”
23 – 25 Kasım 2018 tarihleri arasında, ülkemiz genelindeki önemli tur operatörleri ve tur düzenleyen acente temsilcilerini Van'da ağırlayacaklarını, Van Gölü Havzasını gezdireceklerini kaydeden Tunçdemir, “İlimize gelecek olan turizmciler, alanlarında önemli isimler. Ve bu acenteler, tur operatörleri, Van ve havzayı 2019 yılı tur programına almak istiyorlar. Bizler de dernek olarak, bazı turizmci arkadaşlarımızın da desteği ile bir program düzenledik ve kendilerini ilimize davet ettik. 3 gün boyunca Van'ı ve Van Gölü havzasını misafirlerimize gezdireceğiz. Ardından da kendilerini uğurlayacağız. Eminim ki bu adım Van'a ve Van Gölü Havzasına çok şey kazandıracaktır. Aslında nasıl ki Karadeniz veya başka bölgeleri tur listelerine alıyorlarsa acenteler, bundan sonra Van Gölü Havzası turlarını da alsınlar istiyoruz. Ben 20 yıllık turizmciyim. İl olarak bizim birinci önceliğimiz iç turizm, ikincisi İran turizmi, üçüncüsü ise Avrupa turizmi olmalı. Eskiden Van'ın nüfusu 100 bin iken, Avrupa'dan 100 bin yabancı turist geliyordu Van'a. Ama bizler şimdi İran pazarına odaklanmış, iç pazar ve Avrupa pazarını biraz dışlamış gibi gözüküyoruz. Bunu değiştirmemiz lazım. Önce iç turizm, sonra İran turizmi, sonra da Avrupa turizmine odaklanmalıyız. İran turizmi bitmez, ama bugün iyi yarın kötü olur, biraz sabretmek lazım bu konuda. Ancak bizim mutlaka Van'ı ve Van Gölü havzamızı tanıtmamız lazım. Bunun yanı sıra iyi bir lobi faaliyeti yürütmemiz gerekiyor. Turizmden kazanmak istiyorsak, kentimizin kazanmasını istiyorsak bunu yapmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

 

“2019'DAN ÇOK UMUTLUYUM”
Ferit Melen Havalimanı'nın tadilata girmesine rağmen iç turizmde 2018'in fena sayılmayacak şekilde geçtiğini belirten Tuniçdemir; “Biz iyi bir tanıtım yaparsak, 2019'dan çok umutluyum. İyi bir info, iyi bir lobi yapmamız gerekiyor. Çünkü emin olun ki gezmek isteyen insanlar Karadeniz'e, Kapadokya'ya, diğer bölgelere defalarca gitmiş durumdalar. Şimdi insanlar yeni arayış içindeler. İşte bu arayış varken, biz de kendimizi anlatabilmeliyiz, havzamızı markalaştırarak insanları buraya getirtebilmeliyiz. Dediğim gibi insanlarımız belki öbür bölgelere çok kez gittiler, şimdi bu tarafa getirmek gerekiyor. Onlarda da böyle bir arayış var, bunu değerlendirmek durumundayız.” diye vurğuladı.

 

“VAN GÖLÜ HAVZASI TURU” MARKA OLMALI”
Düzenyecekleri programa “Van Gölü Havzası Turlarını Markalaştırma İnfo Gezisi” ismini verdiklerini belirten Tunçdemir; “Hem iç turizm, hem dış turizmde ülkemizin bir çok yerine turlar düzenleniyor. Bir 'Kapadokya Turu' diyorlar turisti götürüyorlar, ya da başka bir markalaşmış isim diyorlar hem yerli hem yabancı turisti götürebiliyorlar. Artık bizim de Van Gölü Havzası Turu marka olmalı. Bir turizm markası olmalı. Tur operatörleri, Van Gölü Havzası'na turlar düzenlemeli. Bu konuda adımlar atarak mutlaka markalaşmamız gerekiyor. Bizim bu program da biraz bu markalaşma yönünde atılacak bir adım. Bunun devamını getirmeli ve bölgemizi turizm anlamında markalaştırmalıyız.” şeklinde konuştu.
“Turist iyi bir hizmet ister” diyen Tunçdemir, “Turiste en iyi hizmeti vermemiz gerekiyor. Biz iyi bir hizmet sunamazsak turist bir daha gelir mi? Turizmde eksiklerimiz var, problemlerimiz var. Ama maalesef biraraya gelip sektörü tartışamıyoruz. Bunları aşmamız lazım. Biraraya gelip yol haritamızı belirlememiz gerekiyor.” dedi.

 

DESTEK OLANLAR
Van Gölü Havzası için önemli bir iş yaptıklarını ve tur operatörleri ile tur düzenleyen acente temsilcilerini Van'da ağırlayacaklarını kaydeden Tunçdemir, bu organizasyona destek verenleri de şöyle sıraladı; “Elite World Van Otel, Ararat ve Hacıoğlu Restaurant, Atasoy Gümüşçülük, Grand Deniz Tesisleri, Sütçü Fevzi, Ayanıs Tur, Macitler Taşımacılık.”

 

GEZİ PROGRAMI
Tunçdemir, tur operatörleri ve acente temsilcilerinin katılacağı gezi programını da şöyle aktardı;
“1. gün; * Misafirlerin havalimanından karşılanması ve Van kahvaltısı ikramı
* Akdamar Adası gezisi
* Van Kalesi, Eski Tuşba ve Van Evleri gezisi
* Akşam yemeği  ve Van Oturma Gecesi.
2. gün; * Muradiye Şelalesi gezisi, Çaldıran Ocası ve Tendürek Volkanik Dağı seyri, İshakpaşa Sarayı gezisi.
* Ahmedi Hani Türbesi ziyareti, Ağrı Dağı seyri, Doğubeyazıt Kapalı Çarşı gezisi.
* Arbuni Savat ve Urartu İmalatı Gümüş Merkezi gezisi
* Akşam yöresel Van yemekleri ikramı.
3. gün; * Hoşap ve Çavuştepe Kalesi gezisi, Van Müzesi ve Van Kedi Evi gezisi ve grubu uğurlama.” Haber: Umut Tarhan

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi