Tunçdemir: Turizm Enformasyon Ofisi yeniden açılmalı

Van Gölü Havzası Turizm Derneği (VAHATUDER) Başkanı Abdullah Tunçdemir, İranlı turistlerin son zamanlarda Van’ı yoğun bir şekilde tercih etmesine dikkat çekerek, “Van’da belli bir alt yapı var, daha da güçlendirilmelidir. Bir de enfo

VAN 21.03.2022 11:52:37 0
Tunçdemir: Turizm Enformasyon Ofisi yeniden açılmalı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Pandemi kısıtlamalarının hem İran’da hem Türkiye’de yumuşatılması ve sınır kapılarının yeniden geçişlere açılması ardından İran’dan Van’a ciddi bir turist akışı gerçekleşti.
Van’daki turizm çevreleri gelen turistlerin beklentilerine cevap olunması yönünde çalışmaların yürütülmesi gerektiğini söylüyor.  

“ALTYAPI GÜÇLENDİRİLMELİ”

Van’daki İranlı turist yoğunluğuna dikkat çeken VAHATUDER Başkanı Abdullah Tunçdemir, gelen turistlerin Van’dan memnun ayrılabilmeleri için bazı önlemlerin alınması gerektiğini söyledi.
Bunun için de öncelikle altyapının güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Tunçdemir, “Bir alt yapı var, ama bu altyapı daha da güçlendirilmeli.” dedi.

NELER YAPILABİLİR?

Gelen turistlere kolaylık sağlayacak her türlü önlemin alınması gerektiğini ifade eden Tunçdemir, “Otel sayıları şu anda iyi, talebe cevap veriyor. Ancak genel wc’ler yok, bunların yapılması lazım. Yönlendirme levhaları şehrin her yerinde olmalı. Ayrıca çok katlı kapalı otoparklar yapılmalı.” diye konuştu.

“TURİZM ENFORMASYON OFİSİ YENİDEN AÇILMALI” 

Turistlerin seyahat amacıyla gittiği kentlerde en fazla ihtiyaç duyduğu yerlerden birinin de turizm büroları olduğunu belirten Tunçdemir, şunları söyledi:
“Bizim enformasyona çok önem vermemiz lazım. Daha önce Cumhuriyet caddesinde Turizm Enformasyon Ofisi vardı ancak kaldırıldı, bu ofis yeniden açılmalıdır. Beşyol, Van AVM, Soydan Kavşağı, Cumhuriyet Caddesi gibi turist kalabalıklarının oluştuğu yerlerde bu danışma ofisleri açılmalıdır. Özellikle Nevruz tatili Van için çok önemli, iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Ayrıca bu ofisler sadece İranlılar için de değil tabi, İran’ın yanı sıra Irak’tan misafirlerimiz geliyor, yarın Ermenistan’dan gelecekler, iç turizmimiz var, o nedenle daha önce var olan ancak kaldırılan Turizm Enformasyon Ofisi yeniden açılmalıdır. Sonuçta gelen insanların adres soracağı, danışacağı bir yer olmalı.”

“VAN’A DAVET ETTİK”

Geçtiğimiz hafta İran’da bulunduğunu ve buradaki sektör yetkilileriyle görüştüğünü aktaran Tunçdemir, şunları kaydetti:
“Tebriz, Urmiye, Hoy, Tahran ve Salmas kentlerine gittim. Buradaki sektör yetkilileriyle görüşmelerim oldu. Kendilerini Van’a davet ettim. Zaten oradan da Van’a gelmek için bir hareketlilik var. Van hazır şu an. Shoping Fest de var. Ayrıca Nevruz tatili var. Van’a İran’dan ciddi bir turist akışı oluyor.”

Tunçdemir: Turizm Enformasyon Ofisi yeniden açılmalı
Özel Haber: Adil Harmancı