Tunçdemir: Seferler, Van için olumlu bir gelişme

Van Gölü Havzası Turizm Derneği (VAHATUDER) Başkanı Ayanıs Tur, tur operatörü Abdullah Tunçdemir, Tahran-Van arasında başlayan özel uçak seferlerini olumlu karşıladıklarını söyledi. Tunçdemir, tarifeli uçak seferlerinin önemine de d

VAN 7.02.2022 11:08:33 0
Tunçdemir: Seferler, Van için olumlu bir gelişme
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in girişimleriyle bir süre önce Tahran’daki bir özel uçak firmasıyla Van’a yapılacak uçak seferlerine ilişkin görüşmeler gerçekleştirilmiş, ardından da Van’da seferlerin yapılacağıyla ilgili protokol imzalanmıştı. Prokol çerçevesinde, Tahran'dan Van'a ilk uçuş gerçekleşti.

İLK SEFER YAPILDI

Haftada iki gün, Pazartesi ve Cuma olarak planlanan seferlerin ilki geçen hafta Cuma günü gerçekleşti.
İran Turizm Geliştirme Komisyonu Başkanı Hormatallah Rafiei, İranlı tur operatörleri ile turizm acentesi temsilcilerinden oluşan 78 kişilik kafile, saat 18.40’ta Van Ferit Melen Havalimanına iniş yaptı. 
Tahran’dan gelen ilk turizmci kafilesi çiçekler, davul zurna ve halaylarla karşılandı.

İRAN’IN UZAK BÖLGELERİNDEN DE TURİST GELEBİLECEK

Van turizmi için önemli bir pazar olan Tahran’dan Van’a uçak seferlerinin başlaması, bundan böyle kentte oluşacak turist yoğunluğu bakımından sektördeki beklentiyi artırdı. 
Karayolu ile yaklaşık 15 saat süren Tahran-Van arasındaki mesafenin uçak yolculuğuyla 1 saate inmesiyle, İran’ın uzak bölgelerinden de Van’a turist akışı olacağı ve sirkülasyonun artacağı belirtiliyor.

TARİFELİ UÇAK SEFERLERİNİN ÖNÜNÜ AÇAR

Diğer yandan Tahran-Van arasında yapılan karşılıklı özel uçak seferlerinin göstereceği performans doğrultusunda tarifeli uçak seferlerinin de gündeme gelebileceği ifade ediliyor.
Van’daki sektör yetkilileri, özel uçakların yolcu sıkıntısı yaşamadan yapacakları her seferin, tarifeli uçak seferlerinin düzenlenmesi için bir örnek oluşturacağını ve ön ayak olacağını söylüyor. 

“OLUMLU KARŞILIYORUZ”

VAHATUDER Başkanı Ayanıs Tur, tur operatörü Abdullah Tunçdemir, Tahran-Van arasında başlayan özel uçak seferlerini desteklediklerini ve olumlu karşıladıklarını söyledi.
Uluslararası uçuş niteliği taşıyan tarifeli uçak seferlerinin de başlamasını umut ettiklerini belirten Tunçdemir, “Tahran-Van arasında başlayan özel uçak seferlerini destekliyoruz, olumlu karşılıyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Van’a katkısı olacaktır. Özel uçak seferleri başladı, tarifeli uçak seferleri de inşallah başlar” diye konuştu.

Tunçdemir: Seferler, Van için olumlu bir gelişme
Özel Haber: Adil HARMANCI