Tunçdemir: Fuara, uzak bölgelerdeki turistleri Van'a çekmek için katıldık

15. Tahran Uluslararası Turizm Fuarı’na katılan Van Gölü Havzası Turizm Derneği (VAHATUDER) Başkanı ve Ayanıs Tur, tur operatörü Abdullah Tunçdemir, fuarın yararlı geçtiğini belirterek, “İran, Van için iyi bir pazar, ancak daha çok

VAN 4.02.2022 12:01:30 0
Tunçdemir: Fuara, uzak bölgelerdeki turistleri Van'a çekmek için katıldık
Tarih: 01.01.0001 00:00

15. Tahran Uluslararası Turizm Fuarı, 29 Ocak-1 Şubat 2022 tarihleri arasında Tahran Uluslararası Fuar Alanı’nda gerçekleştirildi.
Kirmanşah Halkoyunları ekibinin folklor gösterisi ile başlayan fuarda açılan stantlarda yörelerin turistik değerleri tanıtılırken, fuar kapsamında konferanslar da düzenlendiği belirtildi.

DAHA ÇOK YERELDEN KATILIM GERÇEKLEŞTİ

Pandemi nedeniyle 2 yıl yapılamayan fuara bu yıl da yine pandemi gerekçe göstererek ülke bazında katılımların gerçekleşmediği, daha çok İran kentlerinden katılımların olduğu öğrenildi.
Fuara, Türkiye’den de çok az sayıda bir katılımın olduğu belirtildi.

VAHATUDER VE AYANIS TUR DA KATILDI

Fuara, VAHATUDER Başkanı ve Ayanıs Tur, tur operatörü Abdullah Tunçdemir de katıldı.
Dün Van’a dönen Tunçdemir, fuara ilişkin olarak gazetemize değerlendirmelerde bulundu.

“ÇOK YARARLI GEÇTİ”

Şimdiye kadar Tahran’da düzenlenen tüm fuarlara katıldığını belirten Tunçdemir, “Söz konusu fuar, pandemi nedeniyle 2 yıl yapılmadı, bu sene tekrar yapıldı. Biz de VAHATUDER ve Ayanıs Tur olarak fuara katıldık. Zaten oradaki tüm fuarlara katıldık şimdiye kadar. Bu fuar da çok faydalı oldu. Van’ı tanıttık, bütün stantları dolaşarak Van’dan geldiğimizi söyledik. Firma yetkilileri ve turizm yetkilileri ile görüştük. Van’a davet ettik. Van’ın adını duyunca hepsi de çok sevindi. Konferanslar ve toplantılar oldu, hepsine katıldık. Çok yararlı bir fuar oldu” dedi.

“AMACIMIZ FARS BÖLGESİNDEKİ TURİZM POTANSİYELİ”

 Tahran’da yapılan fuarlara katılarak buradaki turizm potansiyelini de Van’a ve havzaya taşımak istediklerini ifade eden Tunçdemir, “İran Van için iyi bir pazar, ancak daha çok yakın illerden Van’a turist geliyor. Biz bu fuara, İran’ın Van’a uzak Fars bölgesindeki turizm potansiyelini de çekmek amacıyla katıldık. Çok ciddi bir turizm potansiyeli var, Tahran, İsfahan, Şiraz gibi büyük kentlerde... Bu potansiyelden de Van’ın faydalanması gerekiyor. Biz de bunun çabası içindeyiz” diye konuştu.

“İRAN İLE İLİŞKİLERİ İYİ TUTMAK LAZIM”  

İran pazarının Van ve havza için önemine değinen Tunçdemir, “İran ile ilişkileri iyi tutmamız gerekiyor. Sadece fuarlara değil oralarda yapılan tüm etkinliklere katılmamız lazım. İran 84 milyonu aşan bir ülke, Van’a ve havzaya komşu bir ülke. Turizm açısından bunu değerlendirmemiz lazım. Onun için de ilişkileri iyi tutmak lazım” diye kaydetti.

Özel Haber: Adil HARMANCI