TÜMSİAD Van’a çıkarma yapacak

Van TÜMSİAD desteğiyle gerçekleştirilecek İran İhracat Zirvesi ve Fuarı 27-30 Ekim tarihlerinde kapılarını Türkiye ve İran iş dünyasına açacak.

VAN 23.10.2016 13:19:33 0
TÜMSİAD Van’a çıkarma yapacak
Tarih: 01.01.0001 00:00

 

Ekonomi Bakanlığı himayelerinde ve TÜMSİAD desteğiyle gerçekleştirilecek İran İhracat Zirvesi ve Fuarı 27-30 Ekim tarihlerinde Van Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi’nde Kapılarını Türkiye ve İran iş dünyasına açacak.

 

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneğinin (TÜMSİAD) çalışmalarıyla gerçekleştirilen fuar iki ülke devlet zirvesini ve ekonomi çevrelerini de bir araya getirecek. Dört gün sürecek olan ihracat zirvesinde, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, TÜMSİAD Başkanı Yaşar Doğan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve ilgili İran Bakanları yer alacak.

 

Programda, İran’dan 70 firma temsilcisi ve devlet-özel sektör paydaşını bir araya getiren eş zamanlı fuarlar, B2B görüşmeleri, sunum, çeşitli konferanslar ve sektörel çalıştaylar yapılacak.

 

Ekonomi Bakanlığı ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı iş birliği ile TÜMSİAD desteğinde düzenlenen İran İhracat Zirvesi’nde, başta bakanlık düzeyinde temsilciler olmak üzere, çok uluslu kalkınma kuruluşları, politika yapıcılar ve özel sektör temsilcileri iki ülke iş dünyasının ticaretini ve ortaklıklarını geliştirecek konuları ele alacak.

 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan TÜMSİAD Batman Şube Başkanı Nezir Yeşilyurt; “Artık sahada olup; sözden çok, iş üretme zamanı. TÜMSİAD Başkanlar Toplantısını, bölgeye destek için Van’da yapıyoruz.” dedi.

 

Yeşilyurt, son zamanlarda ülke yatırım ortamıyla ilgili olumsuz bir duruş çizilmeye çalışıldığına dikkat çekerek, istikrarın ve beraberliğin devam etmesinin önemine işaret etti.

 

Yeşilyurt, “Terör olayları ve darbe girişimi ile 13 yıllık kazanımlar silinmeye çalışıldı. Kredi derecelendirme kuruluşlarının değerlendirmeleriyle yabancı yatırımcılar ülkemizden uzak tutulmaya çalışılıyor. Ancak biz daha çok çalışıp yabancı yatırımcılara dirençli ekonomimizi ve güvenli yatırım ortamımızı daha fazla anlatmalıyız. Ekonomi Bakanımız ile de Ekonomik Acil Eylem Planı çerçevesinde yurtdışı çalışmalarımızı hızlandırdık. Bütün şube başkanlarımızla Van’da olacağız ve İran iş dünyasıyla bir araya geleceğiz." diye konuştu.