TÜMSİAD heyetinden Van TSO'ya ziyaret...

Van’da yapılan İran İhracat Zirvesi ve Fuarına katılmak üzere yaklaşık olarak 200 iş adamı ile kentte bulunan TÜMSİAD heyeti, Van Ticaret ve Sanayi Odasını (TSO) ziyaret etti.

VAN 28.10.2016 18:39:03 0
TÜMSİAD heyetinden Van TSO
Tarih: 01.01.0001 00:00
   Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ise sözlerine şöyle başladı.
Sayın Başkan, çok değerli şube başkanlarım ve saygıdeğer işadamlarımız, sizleri şehrimizde ve odamızda ağırlamaktan duyduğumuz mutluluğu belirtmek istiyorum.

Özellikle bu zor dönemde bu kadar yoğun bir katılımla burada bulunmanız bizim için çok kıymetli ve değerlidir.

Saygıdeğer misafirlerimiz

Dün katılımlarınız ile fuarımızın açılışını yaptık, bugün ise ülkemizin ve ilimizin, genel durumunu değerlendirmek ve yatırım olanaklarımız ile ilgili olarak sizleri bilgilendirmek istiyoruz. Ülkemiz, zor bir dönemden geçmektedir. Bu zorluğu atlatmanın yegâne yolu bir arada olmaktan geçer. Bizde bugün Türkiye’nin dört bir yanından gelerek bu birlikteliğin en güzel örneğini oluşturmuş bulunmaktayız.

Sayın Başkan,

Bölgemiz ortalama 3.500 Dolar kişi başı milli gelir ile ülkemizin en düşük gelirine sahip bölgelerinden biridir.  Aslında bugün yaşadığımız çatışmalı ortamın reel sebebi olarak bu gelir düşüklüğünü gösterebiliriz. Biz bölgemizde ne kadar çok istihdam yaratırsak, üretime ne kadar çok katkıda bulunursak, gençlerimizi ne kadar çok iş hayatına yönlendirebilirsek, çatışmalı ortamından bununla doğru orantılı olarak azalacağına şahitlik edebiliriz.

Hepimiz için asıl olan şey insanların kendilerine yurt edindikleri yerde huzurlu ve mutlu olarak yaşamanın temin edilmesidir. Nihayetinde Vanlı Van'da, İstanbullu İstanbul'da huzurlu, mutlu ve zenginlik içinde yaşamalıdır. Bu yaşamı sürdürürken de birbirimize destek olmamız gerekiyor.

Sizler Ülkemizin en önemli sanayici ve işadamlarısınız. Sizlerin bizlere vereceği destek önemlidir. 

Sayın Başkan, değerli misafirler,

Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın 23 ili kapsayan ekonomi ve yatırım paketinde Doğu ve Güneydoğu'ya yönelik önümüzdeki 10 yıla kadar devam edecek kalkınma ve yatırım hamlesini başlatmaları tarafımızdan umut verici bir gelişme olarak görülmektedir. Bir takım eksikliklerine rağmen açıklanan paketteki 23 il arasında Van’ında olması kentimizin ekonomik ve sosyal olarak gelişiminin hızlı ve güvenli bir şekilde sağlanacağını işaret etmektedir.

Açıklanan ekonomi ve yatırım paketinin başarıya ulaşması, özellikle batıda faaliyet gösteren müteşebbislerin destekleri ile mümkün görülmektedir. Devletimizin sağladığı avantajlarla ülkemizin doğusunda Devlet ve özel sektör hayırlı bir ortaklığa imza atacaktır. Açıklanan yatırımlara devlet güvencesi verilmesi, özel sektörümüzle ortak yatırım yapılması, daha da önemlisi alım garantisinin verilmesi ekonomimizde büyük bir ivme oluşturacaktır. Sağlanan söz konusu avantajlar sadece bölgemize değil, Ülkemizin topkeyün kalkınmasına katkı sunacaktır.

Bu çerçevede Siz değerli Başkanımıza ve işadamlarımıza Bölgemize yatırım yapılması konusunda çağrıda bulunuyoruz.

Biliyoruz ki Doğu ve Güneydoğu geliştikçe Ülkemiz gelişecek.Sayın Başkan, Açıklanan ekonomik paketlerin başarıya ulaşması, ancak somut adımların atılması ile mümkün olmaktadır. Aksi halde kâğıt üzerinden öteye gidememektedir. Şuanda bu salonda sizlerin öncülüğünde 200’e yakın işadamımız bulunmaktadır. Buradan Türkiye’ye örnek teşkil edecek bir adım atabiliriz. Sizler 200 işadamı 100’er kişilik ortaklıkla Van’da iki fabrika açarsanız biz kesinlikle olmayacağına inanıyoruz ama olurda her şey ters giderse tüm riskiniz her biriniz için yüzde birdir. Bizce bu riski almaya değer. Gelin bu adımı bizler için atın.