Tüm renkler bir arada

Son zamanlarda sıkça gündem olan çocuk istismarı ve çocuk cinayetlerine tepki amacıyla Van Beşiktaşlılar Derneğinin (Çarşı Van grubu) organizasyonu ile yürüyüş düzenlendi. Sahada rekabet halinde olan taraftarlar, yürüyüşte tek yüre

VAN 7.07.2018 20:26:51 0
Tüm renkler bir arada
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Çarşı Van Grubu üyeleri tarafından organize edilen, diğer taraftar gruplarının da destek verdiği yürüyüş Beşyol meydanında bulunan Dabbaoğlu Parkından başlayıp, Cumhuriyet Caddesi yol güzergâhından devam ederek Sanat Sokağında son buldu.
Yapılan yürüyüşe Grup Karakobralar, Ultra Aslan Van, Van Genç Fenerbahçeliler ve diğer takım taraftarları da katılım sağlayarak destek verdi. Yol boyunca yapılan yürüyüş esnasında seyir halindeki araç sahipleri korna çalarak, vatandaşlar da alkışlayarak çocuk istismarına ve çocuk ölümlerine tepki amaçlı düzenlenen yürüyüşe destek verdi.
Yapılan yürüyüş Sanat Parkında son buldu. Burada basın açıklaması yapan Van Beşiktaşlılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gani Aslan, çocuk ölümlerine ve çocukların maruz kaldığı şiddete dikkat çekmek istediklerini söyledi. Acar şunları söyledi; “Son günlerde Türkiye kamuoyunda yankı bulan Eylül ve Leyla çocuklarımızın yaşadıkları hepimizi derinden üzmüştür. Geçmiş yıllarda benzer cinsel istismar ve cinayet vakalarının yaşanmış olması, çocuklara yönelik taciz, tecavüz, ensest, ihmal gibi hadiselerin hukuki, psikolojik ve sosyolojik düzeyde devlet ve sivil toplum nezdinde acilen gündeme alınıp yeni çözümler üretilmesini zaruri hale getirmiştir. Devletimiz son yıllarda yaşanan bu tür menfi hadiselerin suç işlenmeden önce engellemesi için koruyucu tedbirler ve suç işlendikten sonra cezalandırılması hususunda da gerekli kanuni düzenlemeleri üst seviyede hayata geçirmiş olsa da maalesef bu suçların önüne geçilmesi tam olarak mümkün olmamıştır. Sürekli olarak yaşanan ancak ara ara gündeme gelen çocuk istismarına karşı futbolseverler olarak bizler bu konunun, yaşanan vahim olayların ardından çözüm için idamın değil, eğitimin daha etkili olduğuna inanıyoruz. Bu vesile ile toplumumuzun çocuk yaşlardan itibaren bu tür konuların eğitimine özellikle dikkat etmesi gerektiği inancındayız. Bugün burada toplanmamızdaki amaç artık Leyla’ların, Eylül’lerin ölmemesi adına sesimizi gerekli yerlere ulaştırmaktır.”
Yaşanan vahşetlerin son bulması dileğiyle sözlerine devam eden Aslan; “Bugün amacımız aynıdır. Spor dostluktur, spor kardeşliktir, spor böyle günler için çok önemlidir. Bugün Van'da Çarşı Grubu, Ultra Aslan, Genç Fenerbahçeliler, Karakobralar ve diğer takım taraftarları da duyarlılık gösterdi, birlik olduk. Beraber olduk, bu tür olaylarda hep birlikte olacağız, hep beraber olacağız. Doğu'nun en ücra şehrinde olabiliriz ama sesimizi biz taraftarlar olarak bu şehirde her tarafa duyuracağız. Bu tür konularda bundan sonra hep beraber olacağız, emeği geçen herkese, yönetim kurulum adına diğer takım taraftarlarına, basın emekçilerine çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Haber: M. Selim Kurt

Tüm renkler bir arada

 

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi