TÜM BEL-SEN Şubesi'nden tutuklamalara tepki...

TÜM BEL-SEN Van Şubesi, tutuklanan Edremit Belediyesi çalışanlarının serbest bırakılmasını istedi.

VAN 14.08.2015 10:13:02 0
TÜM BEL-SEN Şubesi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'da Edremit İlçesi'ne bağlı Fırat Mahallesi'nde 9 Ağustos gecesi çıkan eylemler esnasında mahallede çalışma yürüten Edremit Belediyesine çalışanlarının gözaltına alınarak iş makinelerine el konulmasına TÜM BEL-SEN'den tepki geldi.
Edremit Belediyesi önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına DBP Yerel Yönetimler Birliği Bölge Yürütmesi, HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer, Edremit Belediye Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin, Gürpınar Belediye Eş Başkanı Yıldız Çetin, Çatak Belediye Eş Başkanı Evin Keve, KJA Aktivistleri, HDP ve DBP il ilçe örgütleri, Edremit Demokratik Halk Meclisi üyeleri, TÜM BEL-SEN Van Şubesi yöneticileri, Edremit Muhtarlar Derneği ve Edremit Belediyesi çalışanlarının bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.
Açıklamayı katılanlar adına TÜM BEL-SEN Van Şubesi Eş Başkanı Eylem Uca yaptı. Hükümetinin 7 Haziran genel seçimlerinin ardından Türkiye genelinde ve özellikle bölgede büyük oy kaybı yaşadığına dikkat çeken Uca, Ak Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sert sözlerle yüklendi.
Uca, 7 Haziran seçimlerinde Ak Parti'nin büyük mağlubiyet yaşadığını ifade ederek, 13 yıllık iktidarının son bulmasının ardından, geçici ara dönem hükümeti olarak görevde bulunan Ak Parti hükümetinin bölgede savaş başlattığını iddia etti.
Uca, Van'da da çatışmalı süreçle başlayan sokak eylemleri esnasında çok sayıda vatandaşın yaralandığını, gözaltına alınarak tutuklandığını belirterek, 9 Ağustos günü Edremit'e bağlı Fırat Mahallesi'nde halkın 'ölümüz var. Mezar kazılması gerekiyor " diyerek iş makinesi talep etmesi üzerine mahalleye giderek çalışma yürüten Edremit Belediyesine ait iş makinelerine polis tarafından el konularak çalışanlarının gözaltına alındığını ve daha sonra tutuklandığını dile getirdi.
TÜM BEL-SEN olarak Edremit Belediyesi çalışanları Uğur Cihan ve İsmail Kütükoğlu'nun serbest bırakılana kadar mücadele edeceklerini ve hukuksal sürece de tabi olarak tutuklamaların takipçisi olacaklarını belirten Uca, Edremit Belediye çalışanı sendika üyesi Cihan ve Kütükoğlu'nun serbest bırakılmasını talep etti.Bölge: Burhan Ergin