Tüketiciler Birliği Van Şubesi: 'Kahvaltı fiyatlarına dair şikayetler arttı, radikal tedbirler alınmalı'

Tüketiciler Birliği Van Şube Başkanı Erhan Uğurlu, Van kahvaltısının resmi fiyatının 30 tl olduğunu, ancak bu tarifeye uymayan bazı işletme sahiplerinin 60-80 TL gibi fahiş fiyat uyguladığını söyledi.

VAN 16.09.2021 19:00:04 0
Tüketiciler Birliği Van Şubesi: 'Kahvaltı fiyatlarına dair şikayetler arttı, radikal tedbirler alınmalı'
Tarih: 01.01.0001 00:00

Tüketiciler Birliği Van Şube Başkanı Erhan Uğurlu, kentte ki bazı kahvaltı salonu sahiplerinin, belirlenen tarifenin dışına çıkarak, fahiş fiyat uyguladığı gerekçesiyle, vatandaşlar tarafından sık sık şikayetler aldıklarını dile getirdi. Bunun üzerine kısa bir süre önce ilgili makamlara çağrıda bulunduğunu söyleyen Uğurlu, yaptıkları çağrıya cevap veren, duyarlılık gösteren ve toplantı düzenleyen Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Sabahattin Ergenç’e teşekkür etti. Uğurlu, fahiş fiyat uygulayanlara ağır cezalar kesilmesi gerektiğini vurguladı.
Toplantı, Fırıncılar ve Lokantacılar Odası Başkanı Osman Tuncil, Ticaret İl Müdürü Murat Keremoğlu ve merkez ilçe belediye zabıta müdürlerinin katılımıyla, Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Sabahattin Ergenç başkanlığınd,a daire başkanlığı toplantı salonunda gerçekleşti. 
İlki düzenlenen toplantıda, vatandaşlar tarafından yapılan şikayetler üzerine bazı kahvaltı salonlarında uygulanan fahiş fiyatlar Tüketiciler Birliği Van Şube Başkanı Erhan Uğurlu tarafından gündeme getirildi. Önümüzdeki günlerde ikinci bir toplantının daha gerçekleşeceğini söyleyen Birlik Başkanı Uğurlu; “Resmi fiyat belirlenip, belirlenen fiyat dışına çıkan işletme sahiplerine gerekli ağır cezai yaptırımlar uygulanacak, bu kararı hep birlikte aldık” dedi.  

“MİSAFİRPERVERLİĞİMİZ İLE DÜNYAYA NAM SALMIŞIZ”

Toplantıda konuşan Tüketiciler Birliği Van Şube Başkanı Erhan Uğurlu; "Bilindiği gibi Van kahvaltısı dünya rekorlar kitabına girerek ilimizin tescilli uluslararası markasıdır. Kadim medeniyetimiz döneminde misafirperverliğimiz ile dünyaya nam salmışız. Kültürel değerlerimizi korumak hepimizin asli görevi olmalıdır” dedi.

“HAKLARIMIZI ARAMAKTAN GERİ DURMAYACAĞIZ”

Birlik olarak her konuda tüketicilerin yanında yer alacaklarını ve haklarını koruyacaklarını belirten Uğurlu: “Maalesef bazı kahvaltı işletme sahiplerinin yaptığı fahiş fiyat uygulaması neticesinde Tüketiciler Birliği Van Şubemize şikayetler ardı ardına gelmeye başladı. Birlik olarak 6502 sayılıTüketici Kanunu çerçevesinde her türlü haklarımızı aramaktan geri durmayacağız”ifadelerini kullandı.

“AFİŞE ETMEKTEN KAÇINMAYACAĞIZ”

Son olarak, "Van kahvaltısı üzerinde haksız kazanç elde etmek isteyenlere en ağır cezalar verilmelidir" diyen Tüketiciler Birliği Van Şube Başkanı Erhan Uğurlu: “Denetim ve yaptırım mekanizmalarını devreye alarak bu kötü gidişata dur denmelidir. Aksi takdirde radikal tedbirler alınmazsa fırsatçılık yapanları kamuoyu önünde afişe etmekten kaçınmayacağız" diye konuştu. / Prestij Haber Merkezi

Prestij Haber Merkezi