Tüketiciler Birliği Van Şube Başkanı Erhan Uğurlu: 'Kahvaltımız, Van’ı dünyaya tanıtan tarihi bir mirastır'

Tüketiciler Birliği Van Şube Başkanı Erhan Uğurlu, Van kahvaltısının yüksek fiyattan kurtarılıp, işletmenin sınıfına göre belirlenen fiyat üzerinden sunulmasına yönelik yeni düzenlemenin vatandaşlar açısından olumlu bir gelişme o

VAN 9.11.2021 10:43:59 0
Tüketiciler Birliği Van Şube Başkanı Erhan Uğurlu: 'Kahvaltımız, Van’ı dünyaya tanıtan tarihi bir mirastır'
Tarih: 01.01.0001 00:00

Uzun bir süredir vatandaşlar tarafından Van Kahvaltısının fiyatı hakkında yapılan şikayetler üzerine yetkili kurumlar harekete geçerek, 1’inci sınıf ve 2’nci sınıf olarak adlandırılan işletmelerde kahvaltı fiyatını belirli bir standarta getirdi. Buna göre 1’inci sınıf kahvaltı salonlarında 1 kişilik kahvaltı ücreti 45 TL olarak belrlenirken, 2’nci sınıf salonlarda ise 36 TL olarak uygulanmasına karar verildi.

Yapılan yeni düzenleme ile Van Kahvaltısının fiyatı bir standarta oturtulurken, vatandaşlar da gittikleri işyerinin tarifesine bağlı olarak kahvaltılarını yapabilecekler. Yeni tarife uygulamasının sevindirici olduğunu ifade eden Tüketiciler Birliği Van Şube Başkanı Erhan Uğurlu: “Birlik olarak bu gelişmeden dolayı çok mutluyuz çünkü Van halkı için bir girişimde bulunduk ve sonucunu aldık”dedi.

“YETKİLİ KURUMLARLA GÖRÜŞTÜK”

Konuyla ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulunan Tüketiciler Birliği Van Şube Başkanı Erhan Uğurlu, “Birlik olarak bu gelişmeden dolayı çok mutluyuz çünkü Van halkı için bir girişimde bulunduk ve sonucunu aldık. Vanlıyım, Van sevdalısıyım diyen hiçbir STK’nın ve siyasi partilerin yapamadığını biz Tüketiciler Birliği Van Şube Başkanlığı olarak yaptık. 'Fahiş fiyata satılıyor' diye Van Kahvaltısı üzerinden çok şikayetler geliyordu. Bunun üzerine harekete geçtik, yetkili kurumlarla görüştük, bu bizim görevimizdi. Ve Van Kahvaltısının fahiş fiyattan satılmasının önüne geçtik. Daha önce de belirttiğim gibi, bize gelen şikayetler doğrultusunda harekete geçerek ilgili makamlara şikayetleri arz ettikten sonra bir toplantı gerçekleştirdik. Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Sayın Sabahattin Ergenç başkanlığında, ilgili odaların katılımıyla Van Kahvaltısını fahiş fiyattan kurtarmak, bir çerçeveye almak adına çalışma yaptık” ifadelerini kullandı.

“ŞİKAYETLER ARTMIŞTI”

Van Fırıncılar ve Lokantacılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Tuncil ile yaptıkları görüşme sonucu, 2 yıl önce Van Kahvaltısının fiyatının 30 TL olduğunu öğrendiklerini söyleyen Uğurlu: “Görüşme neticesinde 2017 yılı itibari ile Van Kahvaltısının 30 TL’den satıldığını öğrendik. Farklı illerden Van Kahvaltısı yapmak için Van’a gelenlerin sayısı artıkça Van Kahvaltısının da fiyatı artmaya başladı. 50-60 ve 80 TL üzerinden kahvaltı satılmaya başlandı, bunun üzerine bize şikayetler gelmeye başladı, araştırdık ve doğru olduğunu öğrendik. İtirazlarımız sonucu şimdi 1’inci sınıf kahvaltı salonlarında 1 kişilik kahvaltı ücreti 45 TL olarak belrlenirken, 2’nci sınıf salonlarda ise 36 TL olarak belirlendi” diye konuştu.

“BELİRLENEN TARİFE DIŞINDA BİR ÜCRET ÖDENMEYECEK”

Van Ticaret ve Sanayi Odası'nın (VanTSO) girişimleri sonucu, kamu ve özel kuruluşların desteğiyle Van Kahvaltısının guinness rekorlar kitabına girdiğini de hatırlatan Uğurlu: “Van Kahvaltısı Van’ın markasıdır, değeridir, doğudan batıya uzanan bir markadır, turizm elçisidir, Van’ı tüm dünyaya tanıtan tarihi bir mirastır. Fahiş fiyatlara karşı üzüldüğümüz nokta şudur, kahvaltıya marka değeri kazandıran STK’lar çağrımıza rağmen maalesef sessiz kaldılar. Yalnız bir şekilde çabaladık, girişimlerde bulunduk, Van Kahvaltısının belli bir standarta getirilmesine vesile olduk. Artık fahiş fiyata satılmayacak, halkımız gönül rahatlığıyla en lüks yere gitse bile belirlenen tarife dışında bir ücret ödemeyecek. Memleketimize böyle bir hizmet yaptığımız için bizler mutluyuz, huzurluyuz, bunu teşekkür almak için yapmadık, sorumluluğumuz gereği yaptık. Bu anlamda memleketimizin sahip olduğu birçok sorun var ve bu sorunların çözümü için STK’lar olarak birlikte hareket etmemiz gerektiğine inanıyorum, ancak böyle olursa başarılı oluruz” şeklinde konuştu.

Özel Haber: M. Selim KURT

Tüketiciler Birliği Van Şube Başkanı Erhan Uğurlu: 'Kahvaltımız, Van’ı dünyaya  tanıtan tarihi bir mirastır'