Tuğrul: Şoför esnafına destek bekliyoruz

Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Emin Tuğrul, yarı kapasite uygulaması ve sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle şehir içi taşıma yapan şoför esnafının zor durumda olduğunu belirterek, “TBMM’de bir

VAN 22.05.2020 12:23:29 0
Tuğrul: Şoför esnafına destek bekliyoruz
Tarih: 01.01.0001 00:00

Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan önlemlerden biri de yolcu taşıyan araçlara yarı oranında yolcu alma zorunluluğu getirilmesi oldu.

Bu duruma sokağa çıkma kısıtlamaları da eklenince şoför esnafı sıkıntı yaşamaya başladı.

YAKIT MASRAFI ÇIKMIYOR

Konu ile ilgili konuşan Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Emin Tuğrul, alınan araçların yarı kapasite ile çalışması kararı nedeniyle şoför esnafının zor duruma düştüğünü söyledi. 

Sokağa çıkma kısıtlamalarının da ek bir mağduriyet oluşturduğunu belirten Tuğrul, şöyle dedi:

“Bu süreçte şoför esnafı büyük bir mağduriyet yaşadı. Şu anda yarı yarıya yolcu taşıyoruz. Böyle olunca yakıt masrafını bile çıkarmıyor hem halk otobüsü hem de minibüsler. Sokağa çıkma kısıtlamaları olduğu zaman tamamıyla mağduriyet yaşıyoruz. Zaten şimdi bayram tatilleri de var, onlar daha çok sıkıntı oluşturacak.” 

Şoför esnaflarının günü birlik kazanmaya çalıştığı bir kesimden oluştuğunu ifade eden Tuğrul, şunları söyledi:

“Şoför esnafı zaten günü birlik çalışan insanlar, bunlar baya mağdurdurlar. Yüzde 50 kapasite ile çalışıyor yani 14 kişilik bir minibüs 7 kişi ile gidiyor. Yakıt da zamlanınca mağduriyetimiz daha da artıyor.”

‘DESTEK BEKLİYORUZ’

Şoför esnafı için bu süreçte destek beklediklerini belirten Tuğrul, şunları kaydetti:

“Mecliste bir yasa çıktı ama çıkan yasa sadece Büyükşehir toplu taşıma araçları için, bizim için de ayrıca bir destek sunulması lazım. Bir yardım bekliyoruz, bakalım artık nasıl olur? Şoför esnafı gerçekten hiç olmadığı kadar zor durumda.” 

Tuğrul, bu süreçte koronavirise yakalanan şoför olmadığını, bu konuda herhangi bir sorun yaşanmadığını da sözlerine ekledi.
Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi