Tuğluk: Barış Olacaksa Bu Önderliğin Özgürlüğü İle Olur

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, BDP Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayları Bekir Kaya, Hatice Çoban, Tuşba Eş Başkan adayları Öner Yiğit ve Hadice Günel, seçim çalışmaları ka

VAN 28.03.2014 10:05:20 0
Tuğluk: Barış Olacaksa Bu Önderliğin Özgürlüğü İle Olur
Tarih: 01.01.0001 00:00

İlk olarak sanayi sitesi esnafını ziyaret eden Tuğluk ve Eş Başkan adayları Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Hamzadayı ile görüştü. Hamzadayı, eş başkan adaylarının daha önce de kendilerini ziyaret ettiğini belirterek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Van Belediyesinin beş yıl içerisinde çok önemli çalışmalar yaptığını ifade eden Hamzadayı, “ Sanayi esnafı olarak ne zaman işimiz belediyeye düştüyse bize yardımcı olundu. Başkanlarımızın seçimlerde başarılı olacaklarına inanıyorum. Yapılan anketler ve genel durumda BDP’nin Van’da kazanacağını gösteriyor’ dedi.




BDP’li heyet daha sonra site esnafını tek tek ziyaret ederek sohbet etti. Sanayi sitesi esnafları seçimlerde BDP’yi destekleyeceklerini söyledi. Ziyaret sırasında konuşan site esnafından Hidayet Kanankara, ‘ AKP’li Burhan Yenigün döneminde esnaf olarak çok zarar gördük ama şu anda BDP’li belediyenin hizmetlerinden çok memnunuz. Allah doğru olanın yanındadır. Sizlerde doğru insanlar olduğunuz için Allah sizin yanınızdadır ve tekrar siz kazanacaksınız” diyerek BDP’yi destekleyeceğini açıkladı.




“BARIŞ OLACAKSA BU ÖNDERLİĞİN ÖZGÜRLÜĞÜ İLE OLUR”



Tuğluk ve Eş Başkan daha sonra ‘Kahramanlık haftası’ etkinliklerine katılmak üzere Seyrantepe mahallesine geçti. Tuğluk ve Eş Başkanları burada yaklaşık iki bin ikişi alkış ve sloganlarla karşıladı. Halkla birlikte çekilen halayların ardından konuşan Bağımsız Van Milletvekili ve DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk, son zamanlarda yaşanan coşkunun bir halkın özgürlüğü kazandığının işareti olduğunu belirterek, “ Bizi bugüne kadar özgür kimliklerimiz ile bütünleştiren Kürdistan şehitlerini saygıyla anıyorum. Bu mücadele Agitlerin, Zilanların, Sakinelerin mücadelesidir. 90 yıldır halkımızın üzerinde uygulanan zulüm, inkâr ve imha sistemi halkımızın mücadelesi ile yok olmuştur. Kadın, erkek, çocuk ve herkes sokaklara döküldü, önderliğimiz ile özgür olacağız. Barış olacak ise oda önderliğimizin özgürlüğü ile olacaktır. Halk üzerinde saltanat kurmak isteyenlere 30 Martta oylarımız ile cevap vereceğiz. Kahramanlarımıza layık olmak büyük bir sorumluluk gerektiriyor. 30 Mart’ta Kürt halkı bu devlete artık yeter diyecektir. Oylarımız onurumuzdur oylarımıza sahip çıkacağız. Seçimlere az bir süre kala herkes gece gündüz çalışmalıdır. Tarih bizden yanadır ve başaracağız. Rojava nasıl demokratik özerkliği kurduysa burada da demokratik özerliği inşa edeceğiz’’dedi.


Tuğluk’un konuşmasının ardından ‘Kahramanlık haftası’ etkinlikleri müzik dinletileri ve çekilen halaylarla son buldu.



Tuğluk ve Tuşba Eş Başkan adayı Hadice Günel, kahramanlık haftası kutlamalarının ardından İstasyon Mahallesinde düzenlenen kadın toplantısına katıldı. Burada konuşan Tuğluk, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın kadınlara çok güvendiğini, kadınlar için hak ve hukuk mücadelesi verdiğini ifade etti. Kadınların mücadelenin öncü gücü olduğunu belirten Tuğluk, “ Dünya Kürt kadınlarının mücadelesini izliyor. Bu mücadele çıkarlar uğruna heba edilmemelidir. Bu seçim sadece bir belediye seçimi değil mücadelemize, şehitlerimize, değerlerimize sahip çıkma seçimidir. AKP’ye verilen her oy ‘İstediğin gibi bizi sömürüp dilimizi, kültürümüzü yasaklayabilirsin’ demektir. Kürt halkı olarak kendi geleceğimizi kendimiz belirlemeliyiz. Artık devletin ‘Ben Kürtler üzerinde istediğimi yaparım’ anlayışını yok etmek için oylarımızı arttırıp Sayın Öcalan’ın elini güçlendirmemiz lazım. Artan oylar başarımıza başarı katacaktır. Sayın Öcalan ömrünü bu mücadeleye adadı. Sayın Öcalan’ın kendisi için bir dikili ağacı bile yok ve her şeyi halkı için yaptı. Sayın Öcalan”ı özgürleştirecek tek güç kadınlardır. Kadın olarak kendimize inanalım ve bunu başaralım.” diye konuştu.


“KADINLARA ÖZGÜRLÜK YOLUNU SAYIN ÖCALAN AÇTI”


Daha sonra konuşan Hadice Günel, Kürtlerin yüz yıldır köle olarak yaşadığını belirterek kadının da kölenin kölesi olduğunu söyledi. Günel, çocuk doğurup büyüten kadının her şeyi başarabileceğini ifade ederek kadınların önüne çok güzel bir yolun açıldığını bu yolu da Sayın Öcalan”ın açtığını dile getirdi.



“BAŞBAKAN VAN’DA YALANLAR SÖYLEYİP GİDECEK”


Burada yapılan toplantının ardında toplantısının ardından Milletvekili Aysel Tuğluk, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Bekir Kaya ve Tuşba Belediye Eş Başkan adayları Öner Yiğit, Hadice Günel ile birlikte İstasyon Mahallesinde geniş katılımlı halk toplantısına katıldı. Yüzlerce kişinin hınca hınç doldurduğu taziye evinde konuşan, Bekir Kaya, Van’da 14”te 14 yapmanın ulaşılmaz bir şey olmadığını belirterek seçime üç gün kaldığını bu zaman zarfında herkesin bir kişiye ulaşması halinde binlerce kişiye ulaşılmış olacağını dile getirdi. Kaya, bir oydan bir şey çıkmaz mantığının yanlış olduğunu ifade ederek Başbakanın Van’a gelecek olmasına değinerek “ Başbakan Van’a gelecek. Her yerde söylediği yalan ve iftiralarını burada da söyleyip gidecek.” diye konuştu.


“ 21 YÜZYIL KÜRTLERİN YÜZYILI OLACAK”


Toplanan yüzlerce kişiye konuşan Aysel Tuğluk’da Kürt halkının geleceğini ilgilendiren önemli bir süreç yaşadıklarını belirterek, bu süreçte Kürt halkının gösterdiği tutumun geleceğini belirleyeceğini kaydetti. Tuğluk konuşmasında “ Kürt halkını artık hiç kimse inkâr edemez. Fakat Kürt halkının haklarının tanınması konusunda henüz bir adım atılmamıştır. Ortadoğu ve bizim mücadelemizin geldiği aşama çözümü dayatıyor. 21. yüzyıl Kürtlerin yüzyılı olacak, halkımızın mücadelenin yanında oylarıyla yer alması gerekir” dedi.


“KÜRTLER ARTIK ‘EDİ BESE’ DİYOR”


AKP’lilerin ‘BDP’lilerin projeleri yok’ söylemine değinerek konuşmasına başlayan Tuşba Eş Başkan adayı Öner Yiğit’te AKP ve BDP projelerini karşılaştırarak AKP”nin İstanbul’a yapacağı 3. köprünün Van’ı ilgilendirmediğini söyledi. AKP’nin iş ve aş getireceğinin vaadini vereceğine önce 7 bin 200 İŞ-KUR işçisine bir çözüm bulması gerektiğini söyleyen Yiğit “AKP son koz olarak TOKİ”NİN borçlarını sileceğini söylüyor. Afet ilan edilmeyen bir yerde TOKİ’NİN borçları silinemez. AKP 12 yıldır yalan dolanla bugüne geldi ama Kürtler artık ‘Edi Bese’ diyor. Biz halkımıza uçuk projelerden ziyade halkın ihtiyaçlarına cevap verecek projeler sunuyoruz.” diye konuştu.



KÜRESİNİLİ YURTTAŞLAR : ESKİDEN AKP’LİYDİK AMA ARTIK BDP’Yİ DESTEKLİYORUZ


Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Bekir Kaya ve Tuşba Eş Başkan adayı Öner Yiğit daha sonra Beyüzümü Mahallesinde Küresinili yurttaşlar düzenlenen toplantıya katıldı. Burada konuşan Küresinili yurttaşlar Bekir Kaya’nın mahallelerinde 18. madde sorununu çözdüğünü söyleyerek Belediyeden duydukları memnuniyeti dile getirerek, “ Daha önce hepimiz AKP’liydik. Fakat artık kapımızı AKP’ye kapattık. Büyükşehir olsun Tuşba belediyesi olsun artık BDP’nin yanınızdayız. Bekir Başkan’a ne kadar teşekkür etsek azdır. En büyük hizmeti bize BDP’li belediye sundu. Bundan sonra BDP ve Bekir Kaya’nın yanındayız.” diyerek destek sözü verdi.



“KÜRESİNİLİLER AKRABAMIZ, DOSTUMUZ, KARDEŞİMİZDİR”


Daha sonra konuşan Tuşba Eş Başkan adayı Öner Yiğit, kendisinin de Küresinililer ile beraber büyüdüğünü böyle bir ayrıma bugüne kadar gitmediklerini bundan sonrada gitmeyeceklerini belirterek “ Biz bu coğrafyada bütün halklarla beraber yaşayacağımızın sözünü vermişiz eğer bir ayrıma gitseydik bugüne kadar buralardan gitmiş olurduk. Küresinili bizim akrabamızdır, dostumuz, arkadaşımızdır. Biz sizlerle bir bütünüz gün geçtikçe de kardeşliğimiz, dostluğumuz pekişiyor. Bu toplantıdan sonra Tuşba’da 7 bin oy fark atarak yüzde 100 kazanacağımızı iddia ediyorum.” dedi.



SON TOPLANTI BEYÜZÜM MAHALLESİ’NDE YAPILDI


Beyüzümü mahallesi’nde gerçekleşen bir başka halk toplantısına DTK Eş Başkanı ve Bağımsız Van Milletvekili Aysel Tuğluk ve Tuşba Eş Başkan adayı Hadice seçimlere ilişkin halka bilgi vererek herkesin son günlerde seferberlik ruhu ile çalışması gerektiğini söyledi.