Ttb'den Basın Açıklaması

Türkiye Tabipler Birliği (TTB) Van-Hakkari Tabipler Odası üyeleri, aynı anda Alo 184 SABİM'i (Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi) arayarak, 'Yetti artık, çık devreden' dedi.

VAN 4.12.2012 13:22:35 0
Ttb
Tarih: 01.01.0001 00:00

Türkiye Tabipler Birliği (TTB) Van-Hakkari Tabipler Odası üyeleri, aynı anda Alo 184 SABİM'i (Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi) arayarak, "Yetti artık, çık devreden" dedi.

Van Bölge ve Araştırma Hastanesi önünde bir basın açıklaması düzenleyen Van TTB üyeleri, aynı anda cep telefonlarıyla Alo 184 SABİM hattını arayarak, "Alo 184-SABİM. Yetti artık, çık devreden" dedi.

Bir dakikalık saygı duruşunun ardından yapılan basın açıklamasında sağlıkta dönüşümün can almaya devam ettiğini ifade eden TTB Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Lütfi Tekeş, İstanbul (Samatya) Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Asistanı Dr. Melike Erdem'in 30 Kasım 2012 tarihinde Alo 184 SABİM hattına yapılan anlamsız ve gereksiz bir şikayet nedeniyle ifadesinin alınmasının ardından intihar ettiğini söyledi. Dr. Tekeş, "Üzgünüz, kızgınız, öfkeliyiz. Hekimleri, sağlık çalışanlarını hastalara kırdıran 'Alo 184- SABİM Sağlıkçı Taciz Hattı'nın kapatılması için bütün sağlık kurumlarında protesto eylemi gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Bugün 08.00-10.00 saatleri arasında acil servisler dışında sağlık hizmeti sunulmayacağını ifade eden Tekeş, "Kamu, özel, devlet hastanesi, üniversite hastanesi, toplum sağlığı merkezi, aile sağlığı merkezi, kurum hekimlikleri sağlık kurumlarının önlerinde toplanarak Dr. Melike Erdem için saygı duruşunda bulunacaktır" şeklinde konuştu.

Basın açıklamasına Sağlık ve Sosyal Hizmet Sendikası (SES) ve Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası (DİSK) üyeleri de katıldı. - Van