TSO'dan Betonlaşmaya Tepki

Betonlaşmaya tepki gösteren, vatandaşların yeşil alan talebine destek veren Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva” Deprem yaşamış ilimizin yeniden yapılanması planlamaların kılı kırk yararak karar verilmesi gerektiğine i

VAN 11.06.2014 11:03:40 0
TSO
Tarih: 01.01.0001 00:00

Edremit TOKİ afet konutları yaşam alanında bulunan parselin vatandaşlarca yeşil alan, spor alanı, ilçe meydanı olarak değerlendirilmek istenmesine karşın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün inat ve ısrarla söz konusu alana hizmet binası yapma girişimine karşı çıkan milletvekilleri, siyasiler, meslek odaları, sivil toplum kuruluşlarından sonra bir tepki de Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva’dan geldi.

İnsan odaklı yaklaşımın gereği olarak TOKİ’ konut alanlarında yaşayan yurttaşların park, yeşil alan, sosyal alan ve diğer yaşam donatılarının öncelikli olması gerektiğine dikkat çeken Van TSO Başkanı Necdet Takva şunları söyledi: “ Bir süredir kamuoyu gündemini meşgul eden Edremit Afet Konutları mevkiinde kamu hizmet binalarının yapılması hususundaki haberleri takip etmekteyiz. Edremit’te bulunan TOKİ ve AFET konutları ile başlayan hızlı kentleşme ve nüfus yoğunluğu orada yaşayan insanlara yeni ortak yaşam alanı oluşturma ihtiyacını doğurmuştur. Dolayısı ile insan odaklı yaklaşımın gereği olarak o bölgede yaşayan yurttaşların park, yeşil alan, sosyal alan ve diğer yaşam donatılarının öncelikle dirilmesi gerekmektedir. Meseleye bu çerçevede bakıldığında büyük bir nüfus yoğunluğuna sahne olan bölgede kamu binaları yapımından önce vatandaşların yararlanacağı kamusal alanlara öncelik verilmelidir. Kaldı ki kamu binası yapılması planlanan alanın önceden fay hattı olduğu yönündeki iddiaların araştırılması gerekmektedir. Deprem yaşamış ilimizin yeniden yapılanması planlamalarının kılı kırk yararak karar verilmesi gerektiğine inanıyoruz. Elbette halkın hizmetlere etkin erişimini sağlayacak kamu binaları öncelikli inşa edilmelidir. Ancak bu yapılırken öncelikle halkın ihtiyaçları çerçevesinde ele alınmalı, yine deprem gerçeği göz ardı edilmeden yeni inşa alanları inatla değil, aklıselimle ele alınmalıdır. Sorunun “betonlaşmada ısrar” olarak değil; sağlıklı, doğru, bilimsel, kent gelişim stratejisi ile hareket ederek, herkesin yararına sonuçlar doğuracak, bir yaklaşımla ele alınması kanaatini taşımaktayız.”




Kaynak / Editör: VANSESİ - İLHAN SİYAHTAŞ