TRAFİK SİGORTALARINA YAPILAN ZAM MAĞDUR ETTİ

Van Taksiciler Kooperatif Müdürü Hasan Sönmez, Van Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Havalimanı otobüs seferlerinin taksicileri mağdur ettiğini söyledi.

VAN 23.12.2015 17:46:36 0
TRAFİK SİGORTALARINA YAPILAN ZAM MAĞDUR ETTİ
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Taksiciler Kooperatif Müdürü Hasan Sönmez, Van Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Havalimanı otobüs seferlerinin taksicileri mağdur ettiğini söyledi.



Van Büyükşehir Belediyesi tarafından, Ferit Melen Havalimanı’na başlatılan otobüs seferlerinden dolayı iş yapamayacak duruma geldiklerini bildiren Van Taksiciler Kooperatif Müdürü işlerinin daha da kötüye gitmeden sorunun çözülmesini istedi.

Öte yandan zorunlu trafik sigortası primlerine yüzde 245 ve yüzde 300 oranında zam yapılmasına tepki gösteren Sönmez, zorunlu trafik sigortası primlerinin attırılmasının Türkiye geneli olduğu ancak, doğudaki taksicilerin kazancını, batıdaki taksicilerin kazancıyla bir tutulmasının doğru olmadığını dile getirdi.

Konuyla ilgili konuşan Van Taksiciler Kooperatif Müdürü Hasan Sönmez, Ferit Melen Havalimanı’na başlatılan otobüs seferlerinin halk için iyi bir çalışma olduğunu ancak, otobüslerin orada direk geçmesi gerekirken havalimanında beklemesi ve taksi müşterilerinide alması ile mağdur olduklarını ifade etti.

“HAVALİMANI SEFERLERİ DIŞINDA ÇALIŞAMIYORUZ”

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından havalimanına başlatılan otobüs seferlerinin işlerini kötü etkilediğini ifade eden Sönmez, “Bir buçuk yıldır taksiciler kooperatifimiz var. Kooperatif olarak çalışmalarımız iyi, fakat iş noktasında işlerimiz çok kötüdür. İşlerimizin kötü olmasının sebebi ise belediye tarafından havalimanına başlatılan otobüs seferleridir. Bilindiği üzere Doğu ve Güneydoğu bölgesinde taksiler pek tercih edilmez. Bizlerde havalimanı seferleri dışında çalışamıyoruz. Mor otobüslerin havalimanına düzenlediği seferlerden dolayı ekmeğimizi kazanamaz olduk. Otobüslerin havalimanına sefer yapması halk açısından olumlu fakat bir çalışma yapılacak ise karşı taraflarda mağdur edilmemelidir. İsteğimiz otobüslerin seferlerini oradan kaldırmak değildir, ama otobüsler uçağın inişini bekliyor ve yolcular uçaktan inerken de tüm yolcularımızı toplayıp öyle hareket ediyor. Orada uçaktan inen yolcuları beklemesi ve yolcuların tümünü toplaması işlerimizi çok kötü etkilemektedir. Bu durumda özellikle havalimanında otobüslerin geçişleri sağlansın ama orada beklemeleri noktasında izin verilmesin.” dedi.

Tatvan, Yüksekova, Patnos ve Erciş ilçelerinden gelen yolcu otobüslerin kendi sahalarındaki yolcularını aldıklarını dile getiren Sönmez, “Van’da 400 tane taksi var ve bu taksilerin çoğu 10 günde bir olan havalimanı seferini yapmayı bekliyor. 10 gün boyunca havalimanı sırasını bekleyen taksiciler, otobüslerden dolayı 10 günün sonunda hayal kırıklığı yaşamaktadır. Sorunlarımız yalnız bununla bitmiyor. İlçelerden dahi otobüsler Van havalimanına yolcu getirip, götürüyor. Bu sorunlarla beraber Ağrı'nın Patnos, Hakkari'nini Yüksekova, Bitlis’in Tatvan ve Van'ın Erciş ilçesinden de otobüsler havalimanına yolcu getirip yolcu götürüyor. Patnos, Yüksekova, Tatvan ve Erciş yolcu otobüsünün Van havalimanında ne işi var ki?”şeklinde sordu.

TRAFİK SİGORTALARINA YAPILAN ZAM MAĞDUR ETTİ

Trafik sigortalarına yapılan zamla mağdur olacaklarını söyleyen Sönmez son olarak şunları kaydetti: “Sigorta zamları Türkiye geneline yapıldı ama bu bölgenin kazancını, batıdaki bölgelerin kazancıyla bir tutmaları doğru değildir.  Van'ı bir İstanbul ve yahut İzmir ile bir tutamazsınız. Zaten bölgede durumlar ortada ve çoğu zaman iki günde bir siftah dahi yapamıyoruz. Birde trafik sigortalarına zam yaparak bizi iyice mağdur ettiler.” dedi.


 

 

 

 

Haber Kaynağı: VAN OLAY GAZETESİ