Trafik kurallarını eğlenerek öğrendiler

Van Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü çalışma ile çocuklar hem eğleniyor, hem de trafik kurallarını öğreniyor.

VAN 18.12.2017 16:29:26 0
Trafik kurallarını eğlenerek öğrendiler
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığına bağlı Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda, Trafik Denetleme ve Toplum Destekli Polisler tarafından BİL Eğitim Koleji öğrencilerine trafik işaretleri ve kuralları ile ilgili hem teorik hem de uygulamalı eğitim verildi.

   Daha sonra öğrendiklerini uygulamak için özel akülü araçların direksiyonuna geçen minikler hem kuralları öğrendi hem de keyifli dakikalar yaşadı.
   Trafik polislerinin verdiği komutlara göre trafik ışıklarına uyma, yaya geçitlerini doğru kullanma ve diğer trafik kuralları öğrenen minikler, öğrendiklerini uygulamaya çalıştı.
   Büyükşehir Belediyesine ait 6 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen eğitim parkında uygulamalı eğitim pistlerinin yanı sıra araç yaya ve bisiklet simülatörleri, 20 akülü araç ve 2 engelli eğitim aracı yer alıyor.
   Öte yandan İç İşleri, Aile ve Sosyal Politikalar, Milli Eğitim ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlıklarının ortaklaşa yürüttüğü "Trafik Dedektifleri" Projesi kapsamında Türkiye genelinde bu tarz eğitimler veriliyor.