“TRAFİĞİ ÇOK KÖTÜ ETKİLİYOR“

1 milyondan fazla insanın yaşadığı Van'da otopark yetersizliği, yayalar ve araç sahiplerine büyük problem oluştururken, diğer taraftan açık oto pazarları yerine, kentin en işlek caddelerine araçlarını park eden sürücüler de sorunları

VAN 30.06.2015 13:55:03 0
“TRAFİĞİ ÇOK KÖTÜ ETKİLİYOR“
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Fazıl ERÜŞ

Van'ın en önemli sorunları arasında yer alan otopark meselesi can sıkıyor. Kentte her geçen gün artan araç sayısına paralel olarak otopark yetersizliği, yayalar ve araç sahiplerine büyük problemler oluşturuyor. Bunun yanında açık oto pazarları yerine, kentin en işlek caddelerine araçlarını park eden 'uyanık satıcılar', araçlarının üzerine 'satılık' yazarak müşteri bekliyor. Dolayısıyla bu durum da kentte var olan trafik sorununu çıkmaza sokuyor. Yetkililerin konunun çözümü noktasında insiyatif almadığı görülürken, bu durumdan en çok da yüksek kiralar ödeyen dükkân sahipleri ve alışveriş için ailesi ile birlikte çarşıya çıkan vatandaşlar etkileniyor.

"AÇIK OTO GALERİ"
Kent merkezinde yaşanan otopark sorunu, aracını satışa çıkaran vatandaşlar nedeniyle farklı bir boyuta ulaştı. Araçlarını satmak isteyen bazı vatandaşlar, şehir merkezindeki caddeleri açık oto galeri gibi kullanıyor. Park yasağına aldırmadan aracına 'satılık' yazısı koyarak yol kenarına park eden vatandaşlar, trafiği içinden çıkılmaz bir hale sokuyor.

"TRAFİĞİ ÇOK KÖTÜ ETKİLİYOR"
Van'ın en işlek caddeleri olan Cumhuriyet ve Maraş caddelerinde duyarsız sürücülerin araçlarını gelişi güzel ve çift yönlü park etmesi de trafiği çok kötü etkiliyor. Özellikle trafik ışıklarının olduğu alanlara yapılan parklar yüzünden trafik akışı dakikalarca durabiliyor. Bu da yetmezmiş gibi araç sahipleri, 'satılık' yazılı araçlarını Cumhuriyet ve Maraş Caddeleri üzerine park ederek kimi zaman akşama kadar kaldırmıyor. 1 milyondan fazla insanın yaşadığı Van'da otopark eksikliğinin üzerine bu durum da eklenince ortaya trajikomik sahneler çıkıyor.

"NÖBET TUTAN DA VAR"
Ayrıca kentin en işlek caddelerinde bazı vatandaşlar park yerini kaptırmamak için nöbet tutarken, esnaflar da dükkânlarının önüne dubalar koyarak sürücülerin gelişigüzel park yapmasını engellemeye çalışıyor.

"ÇÖZÜN BU SORUNU"
Görüştüğümüz esnaf ve vatandaşlar, bu sorunun çözülmesini isterken, ilgilileri görevlerini yapmaya davet etti.

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -