Trabzonlu gazeteciler Van'da

Trabzon Gazeteciler Cemiyetine üye 25 kişilik bir gazeteci heyeti, İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığınca desteklenen “Basın Mensupları Gönül Elçileri ve Kardeş Şehirler Projesi" kapsamında Van’a geldi.

VAN 21.08.2019 13:08:28 0
Trabzonlu gazeteciler Van'da
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van programları 2 gün sürecek olan Trabzon Gazeteciler Cemiyetine üye gazeteciler, proje kapsamında Van’ın tarihi ve turistik bölgelerini gezecekler. 
Van'a gelen ve ilk olarak Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti tarafından Bak Hele Bak Kahvaltı Salonunda Van kahvaltısıyla ağırlanan heyet, zengin mönüye sahip Van kahvaltısına hayran kaldıklarını dile getirdiler. Kahvaltı esnasında tanışmak amacıyla, Vanlı ve Trabzonlu gazeteciler selamlama konuşmaları yaparak, kendilerini tanıttılar. Bak Hele Bak Kahvaltı Salonunda gerçekleşen kahvaltıda mekân sahibi Yusuf Konak’ın yaptığı esprilerle bol bol kahkaha atan gazeteciler, güzel bir atmosferde gerçekleşen kahvaltı sonrası toplu aile fotoğrafı çektirdi. 
Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Sevinç ve yönetim kurulu üyelerine, göstermiş oldukları misafirperverliklerinden dolayı teşekkür eden Trabzon Gazeteciler Cemiyeti üyeleri, eski Van Valisi, şimdiki Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve Ortahisar Belediye Başkanının selemlarını ilettiler.
Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Sevinç ise, samimi bir ortamda gerçekleşen kahvaltıda misafir heyete hitaben yaptığı konuşmada; "Hepiniz hoşgeldiniz. Sizleri Van’da ağırlamaktan mutluluk duyduk” dedi.
Heyet daha sonra buradan ayrılarak Van Valiliğine geçti. Van Valiliği toplantı salonunda Vali Mehmet Emin Bilmez’le bir araya gelen heyet, burada yapılan kısa bir sohbetin ardından Vali Bilmez’e Trabzonspor Forması hediye etti. Gazeteci heyeti daha sonra buradan ayrılarak Akdamar Adasına doğru yola çıktı. Adayı gezecek olan Trabzon Gazeteciler Cemiyetine üye 25 kişilik heyetin yarın ki programları ise Kedi Evi ziyareti, Van Kalesi ziyareti, Muradiye Şelalasi ziyareti şeklinde gerçekleşecek. Heyet Cuma sabahı Van’dan ayrılacak. 
İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığınca desteklenen “Basın Mensupları Gönül Elçileri ve Kardeş Şehirler Projesi" kapsamında Van’a gelen Trabzonlu gazetecilere, İçişleri Bakanlığı Kardeş Şehirler Projesi Koordinatörü Ahmet Külekçi başkanlık etti.
Haber: M. Selim Kurt

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi