Trabzon-Van barış elçileri seferi

Başbakan'ın Karadenizli vekillerle biraraya geldiği toplantıda, teröre çözüm bulmak için başlatılan Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'ni güçlendirecek bir karar çıktı: Trabzon-Van, Samsun-Diyarbakır, Rize-Hakkari arasında, saygın isiml

VAN 9.02.2013 13:23:13 0
Trabzon-Van barış elçileri seferi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Başbakan'ın Karadenizli vekillerle biraraya geldiği toplantıda, teröre çözüm bulmak için başlatılan Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'ni güçlendirecek bir karar çıktı: Trabzon-Van, Samsun-Diyarbakır, Rize-Hakkari arasında, saygın isimlerin katılacağı ziyaretlerle çözüm köprüsü kurulacak. İlk adım Nevruz'da atılacak, kısa sürede yurda yayılacak.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bölgelerin sorunlarını ilk ağızdan öğrenmek amacıyla başlattığı bölgesel istişare toplantılarının üçüncüsü önceki gün Karadeniz Bölgesi milletvekilleri, parti teşkilatı temsilcileriyle yapıldı. Bu toplantıda, PKK'ya silah bıraktırmak için İmralı ile başlatılan görüşmeler ve yeni süreç de masaya yatırıldı. Toplantıda, bu sürecin ve barış ortamının daha da güçlendirilmesi için neler yapılması gerektiği tartışıldı. Karadenizli vekillerle yapılan görüşmede Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu illeri arasında kardeşlik köprüsü kurulması gündeme geldi. AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni'nin teklifinin Başbakan Erdoğan ve milletvekillerince kabul görmesinden sonra bir takvim belirlendi. Buna göre; köprü için ilk adım Nevruz'da atılacak.

 

GENİŞ KATILIMLI OLACAK

AK Parti'nin Karadenizli ve Doğu-Güneydoğu Anadolu Bölgeleri milletvekillerinin ortak çalışmasıyla hayata geçirilecek projede, milletvekilleri kardeşlik köprüsü kurdukları ildeki vatandaşlara kendi bölgelerini anlatacak. Projenin yalnızca milletvekilleri ile sınırlı olmadığı, ilerleyen zamanlarda sporcu, işadamları, kanaat önderleri ve STK temsilcileri gibi toplumun saygın isimleri de bu çalışmaya dahil edilecek.

 

TANIYALIM KAYNAŞALIM

Özellikle hafta sonları Karadeniz illerindeki kanaat önderleri, yatırımcılar, STK temsilcileri ve o ilin milletvekillerinden oluşan heyet, Doğu-Güneydoğu'daki illere giderek vatandaşlar ile sohbet edecek. Aynı şekilde Doğu-Güneydoğu'daki oluşacak heyet de Karadeniz illere gidip oralarda vatandaşlar ile bir araya gelecek. Heyetler düşüncelerinin yanı sıra yaşadıkları sıkıntılar ve dertlerini de paylaşacak.

 

KARADENİZ'DEN NEVRUZ ÇIKARMASI

Başbakan Erdoğan'ın da sıcak baktığı kardeşlik köprüsünün ilk ayağı Nevruz kutlamalarında atılacak. Nevruz'da Karadeniz'den Doğu ve Güneydoğu'ya çıkarma olacak. Bu esnada, karşılıklı il ziyaretleri gerçekleştirilecek. Kardeşlik köprüsü ilk etapta Trabzon-Van, Samsun-Diyarbakır ve Rize-Hakkari arasında kurulacak. Başbakan Erdoğan'ın, Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'ni daha da güçlendirecek kardeşlik köprüsünü dünkü MYK toplantısında da gündeme getirdiği öğrenildi. Erdoğan, çalışmalara parti yönetiminin ve il teşkilatlarının da katkıda bulunması talimatı verdi.

 

Çocuklardan kağıttan çiçek

Başbakan Tayyip Erdoğan, cuma namazını AK Parti Genel Merkezi'nin karşısındaki Başyazıcıoğlu Camii'nde kıldı. Namazın ardından Erdoğan, bir anaokulu tarafından gezi amacıyla camiye getirilen çocuklarla bir araya geldi. Çocuklara hediye veren Erdoğan, bir süre onlarla sohbet ederek fotoğraf çektirdi. Çocuklar da Başbakan'a kartondan yaptıkları çiçekleri verdi.