Toroslu Öğrenciler Vanlı Kardeşlerini Unutmadı

Toros Akdeniz Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri, kurtuluş gününde Van'daki kardeşlerini unutmadı.

VAN 3.04.2013 15:20:42 0
Toroslu Öğrenciler Vanlı Kardeşlerini Unutmadı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Toros AkdenizAnadolu ve Fen Lisesi öğrencileri, kurtuluş gününde Van'daki kardeşlerini unutmadı. Öğrenciler, Van'daki kardeş okullarına destek amacıyla kermes düzenledi.

Toroslu öğrencilerin, Van'daki kardeş okulları için düzenlediği kermese veliler büyük ilgi gösterdi. Öğrencilerin, kendi el emeğiyle yaptığı yiyeceklerin de yer aldığı kermeste ziyaretçiler, otlu peynirden inci kefaline kadar, Van'a özel yiyecekleri de tatma imkanı buldu. Kermesin koordinatörlüğünü yapan tarih öğretmeni Yılmaz İmamoğlu, Van'daki kardeş okullarını mayıs ayında ziyaret etmeyi düşündüklerini belirtti. Bu ziyaret öncesinde, orada bulunan kardeşlerinin ihtiyaçlarını karşılama gayreti içinde olduklarını ifade eden İmamoğlu, "Tek dileğimiz dostluğumuzun ömür boyu sürmesidir. Gençlerimizin böyle kalıcı dostluklar kurması ülkemizin geleceği için çok önemli." dedi.

Öte yandan, düzenlenen kermesi, Türkiye'deki eğitim faaliyetlerini yakından görmek amacıyla Antalya'da bulunan Güney Afrikalı öğretim üyeleri de gezdi. Okula hayranlıklarının yanı sıra öğrencilerin yardım amaçlı düzenlediği kermesten de çok etkilenen misafir öğretim üyeleri, kermese destek verdiler.