Torba Yasa ile VAN TSO üyelerine ödeme kolaylığı

Van Ticaret Ve Sanayi Odası, üyelerine Torba Yasa kapsamında sağlanan ödeme kolaylıklarından yararlanma çağrısında bulundu.

VAN 16.10.2014 17:58:49 0
Torba Yasa ile VAN TSO üyelerine ödeme kolaylığı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VAN TSO) tarafından yapılan açıklamada, vergi ve kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasıyla ödeme kolaylığı getiren Torba Yasa kapsamında gecikmiş aidat borcu bulunan üyelere ödeme kolaylığı sağladığını belirtildi.

 

Tüm üyelere bu fırsatı iyi değerlendirmesi çağrısında bulunan VAN TSO tarafından yapılan açıklamada, “Gecikmiş aidat borcu bulunan üyelerimizin odamıza başvurmaları halinde borçları yeniden yapılandırılacaktır.” denildi.

 

Yapılan açıklamada, “Gecikmiş aidat borcu bulunan üyelerimizin, taksitlendirme ve indirim imkânlarından faydalanabilmeleri ve vergi mükellefiyetleri sona eren ve vefat eden üye yakınlarının torba yasadan yararlanabilmeleri için 01 Aralık 2014 tarihine kadar Odamıza müracaat etmeleri gerekmektedir. Kanun gereği 01 Aralık 2014 tarihinden sonra yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.” ifadeleri yer aldı.

 

Şirketlere de yeniden yapılandırma kolaylığı
Sermayelerini yükseltmeyerek kayıtları resen silinen limited şirketler ve anonim şirketlere de yeniden yapılandırma kolaylığı getirildiğini ifade eden VAN TSO, “Bu durumdaki şirketler 11 Aralık 2014 tarihine kadar sermayelerini asgari sermaye tutarına yükseltmeleri durumunda kayıtları Ticaret Sicili Müdürlüğümüzce resen açılacaktır” diye belirtti.