Toprak: Bağımlılıklarla mücadele konusunda herkese önemli görevler düşüyor

Van İslami Dayanışma Plotformu (VİDAP) Dönem Sözcüsü Fırat Toprak, bağımlılıklarla mücadele sorununun son yıllarda toplumun kanayan yaraları haline geldiğini belirterek, “Bağımlılıklarla mücadele konusunda toplumun her kesimine ön

VAN 23.12.2019 18:03:11 0
Toprak: Bağımlılıklarla mücadele konusunda herkese önemli görevler düşüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

      Van İslami Dayanışma Plotformu (VİDAP) yönetimi, İskele Caddesi üzerinde bulunan Konya Mutfağı adlı lokantada gazetecilerle bir araya geldi.
VİDAP Dönem Sözcüsü Fırat Toprak, 2016 yılında Van’da Genç Der, İslam Der, Kur’an’a Hizmet Vakfı ve Van Vahdet Derneği’nin bir araya gelmesiyle Van İslami Dayanışma Platformu’nu oluşturduklarını söyledi.


          “GENÇLİĞİN İÇİNDE BULUNDUĞU YOZLAŞMAYI YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ”
Van’da bağımlılıklarla mücadele seferberliği toplantısı münasebetiyle bir araya geldiklerini anlatan Toprak, “VİDAP, üç yıldır çeşitli faaliyetler yürüten bir dayanışma platformudur. Çeşitli İslami faaliyetler icra etmeye çalışıyoruz. Bugün burada basınla hem tanışmak, hem de bağımlılıkla mücadele konusunda toplumu aydınlatmak ve bu konuda seferberlik oluşturmak için bir araya geldik. Bu seferberlik için basınımız aracılığıyla kamuoyunu aydınlatmayı düşünüyoruz. Malumunuz toplumumuzun kanayan yarası gençliğimiz. Gençliğimizin içinde bulunduğu yozlaşmayı hepimiz yakından takip ediyoruz. Özellikle madde bağımlılığı, bu manada Van’ımız da bir geçiş güzergahında. İlkokullara kadar inen madde ve alkol kullanımı. Hasseten yakın zamanın en önemli bağımlılıklarından biri de internet kullanımı” diye konuştu.


        Toplumsal sorunlara karşı Müslümanların erdem sahibi her insanın duyarsız kalınamayacağını ifade eden Fırat Toprak, “İnsanları esir eden bağımlılıklar söz konusu. Madde kullanımı, alkol, uyuşturucu, fuhuş ve internet bağımlılığı gibi her türlü bağımlılığa karşı bir çağrıda bulunmak istiyoruz. Böylesi bir süreçte sorumluluk sahibi herkese görevler düşüyor. Bizler de broşür çalışması yaptık. Bağımlılıklarla mücadele konusunda herkese ulaşmaya gayret edeceğiz. Çünkü bu bağımlılık tüm toplumu olumsuz etkiliyor. Allah razı olsun sizler de geldiniz, umarım sesimizi kamuoyuna duyurursunuz. Bizler de Maide Suresi’nin 90 ve 91. Ayetlerini öne çıkararak, diyoruz ki; “İçki, kumar, şans oyunları hepsi birer şeytan işidir. Bunlardan kaçının ki, kurtuluşa eresiniz”. Rabbimizin kelamı ile topluma böyle bir çağrıda bulunuyoruz, teşriflerinizden dolayı teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Toprak, bağımlılıkların verdiği zararların yer aldığı görsellerin billboardlarda sergileneceğini, uyarı amaçlı broşürlerin dağıtılacağını ve gerekli mercilerin de ziyaret edileceğini sözlerine ekledi.