“TOKİ'ler ben yaptım oldu mantığıyla yapıldı“

23 Ekim 2011 de meydana gelen depremin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen, çözülemeyen sorunlar devam ediyor.

VAN 23.10.2013 21:27:33 0
“TOKİ
Tarih: 01.01.0001 00:00
Özellikle Erciş başta olmak üzere Van ve köylerinde 644 kişinin hayatını kaybettiği 2011 Van depremi sonrası yaşanan sıkıntılar 3 yıldır aşılamadı.

Depremin 3. yıldönümünde tekrardan gündeme gelen deprem sonrası sıkıntılara tepki gösteren Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diledikten sonra, yaşanan depremlerin Van'da ki yapıların ne kadar sağlam yapılmamış olduğunu ve birçok binanın, depremin ardından yapılan kontrollerde sağlam çıkmadığı göstermek için yeterli olduğunu ve acilen bunun önleminin alınması gerektiğini ifade etti.

"İnsanlar TOKİ'lerde saatlerce minibüs bekliyor"
Depremin üzerinden 2 yıl gibi uzun bir süre geçmesine rağmen bugün gelinen noktada hala yıkılması gereken yapıların ayakta durduğunu ve tehlike arz etmeye devam ettiğini ifade eden İlhan, "Hala şehrimizde konteynerlerde yaşayan insanlarımız mevcut. Birçok TOKİ yapıldı ancak TOKİ'lerin su sorunları ulaşım sorunları mevcut. Kısacası TOKİ'ler ben yaptım oldu mantığıyla yapıldı ve bugün insanlar evlerinin içine girdiğinde sorunlar bir bir ortaya çıkmaya başladı. Edremit TOKİ bölgesinde bir tane bile Sağlık Ocağı bile yok. İnsanlar TOKİ'lerde saatlerce minibüs bekleyerek şehre gelmek zorunda olduğu gerçeği şehrin yöneticileri tarafından görmezden gelindi ve görmezden gelinmeye devam edilmekte" diyerek deprem sonrası yapılan TOKİ'lerde yaşanan sıkıntıları dile getirdi.

"Bu mağduriyeti yaşayan insanlar üzerinden siyasi rant elde etmeye çalışanlar oldu"
İnsanların en temel ihtiyacı olan barınma ihtiyacı hususunda halen sorun giderilmediğini ve depremden 3 yıl sonra bile bu gün insanların konteynerlerde yaşamak zorunda bırakıldığını ifade eden İlhan son olarak, "Bu gün ne acıdır ki bu mağduriyeti yaşayan insanlar üzerinden siyasi rant elde etmeye çalışanlar oldu. Kısaca gelinen noktada merkezi hükümetten kaynaklanan sorunlar yanında belediyenin ulaşım konusunda hiçbir adım atmaması, su problemini çözememesi, otopark sorununu çözememesi gibi birçok problemi de yaşamaya başladık. Önümüz kış, konteynır kentlerde yaşayan insanların biran evvel kalıcı konutlara geçmesi, TOKİ'lerde ki; su problemlerinin çözülmesi, ulaşım sorunlarının giderilmesi, sağlık ocaklarının yapılması yönünde merkezi hükümetin temsilcilerini ve belediyeleri çağrı yaparak üzerlerine düşeni yapmaya davet ediyorum" diyerek hem merkezi hükümeti hem de belediyeyi daha sorumlu davranmaya davet etti. (Fikret Özkan - İLKHA)