TOKİ'deki çocuk oyun alanlarında tahribat…

Edremit İlçesi TOKİ konutları için belli etaplarda yapılan çocuk oyun alanları istenildiği gibi korunmadığı için tahribatlar oluşmuş durumda.

VAN 15.06.2015 10:33:12 0
TOKİ
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Bu tahribatların yaşı büyük çocuklar tarafından yapıldığı belirtilirken, TOKİ yönetimlerinin de oyun alanlarına istenilen düzeyde sahip çıkmadığı ifade ediliyor.
Bölge: Salih Deniz
Van'da Ekim-Kasım 2011 depremlerinin ardından inşa edilen TOKİ konutlarının hemen yanlarında belirli etaplarda çocuk oyun alanları inşa edildi. İlk birkaç ay çocukların düzenli olarak oyun oynadığı ve salıncaklarda zaman geçirdiği parklar, sonraki süreçte yaşı büyük olan çocukların oyun oynama şekillerinden dolayı adeta tahribata dönüştü.
Özellikle Yeni TOKİ olarak bilinen Erenkent Mahallesi'ndeki etaplarda bulunan çocuk oyun alanlarının birçoğunda salıncakların zincirlerinin kırıldığı gözleniyor.
10. Etapta oturan Erdoğan Sancak isimli konut sakini, söz konusu oyun alanlarının korunması için herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini ifade ederek, "Depremin hemen ardından Devletimizden Allah razı olsun bizim için bu konutları inşa etti. Rabbim kimseyi devletsiz bırakmasın. Konutların yanına okullar, camiler, marketler, parklar ve oyun alanları inşa edildi.  Ancak oyun alanlarına gerekli özen gösterilmediği için birçok tahribat oluştu. Özellikle tahterevalliler, salıncaklar tamamen tahrip edilmiş. Ailelerin de çocuklarına nasihatlerde bulunarak oyun alanlarını koruması için çaba göstermesi lazım. Yine TOKİ yönetiminin de çocuk oyun alanlarını yeterli düzeyde korumadığını görüyoruz. Herkesin bu oyun alanlarına gerekli özeni göstermesini istiyoruz" dedi.