TOKİ yolunda tuzlama çalışması…

Van’ın Edremit İlçesi Yeni TOKİ yolunun buzlanması ve araçların ulaşım konusunda büyük sıkıntı yaşaması sonrası, Edremit Belediyesi tuzlama çalışmalarına başladı. Tuzlanan yolların buzları çözülünce araçlar yeniden yollar

VAN 3.11.2016 23:57:37 0
TOKİ yolunda tuzlama çalışması…
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Bölge: Serkan Aslan

Van’ın Edremit İlçesi’nde deprem sonrası inşa edilen TOKİ konutlarına ulaşımı sağlayan yolların aşırı yokuş ve virajlı olması, özellikle kar yağışı ve buzlanma sonrası ulaşımı güçleştiriyor. Van’da önceki gün yağan kar yağışı sonrası yollarda buzlanma oluşması, birçok araç sürücüsünü sıkıntıya soktu.


       Buzlanan yollarda trafik adeta çileye dönüşürken, Edremit Belediyesi ekipleri de buzların çözülmesi için tuzlama çalışmalarına başladı. Kamyonetlerin arka bölümlerine tuz dolduran belediye ekipleri, küreklerle yollara tuz serpti. Tuzlanan yolların bir süre sonra güneşin de etkisiyle buzları çözülünce, araçlar kaymadan yokuş çıkıp, yokuş indi ve yollarına devam etti.


      Edremit 13. Etap konutlarında oturan Bayram Uysal isimli vatandaş, söz konusu yollarda aşırı yokuşların olduğunu ve her yıl benzer sıkıntıların yaşandığını ifade ederek, Her yıl benzer sorunları yaşıyoruz. Bu sıkıntıların çözülmesi için yolların elden geçirilmesi gerekir. Aşırı yokuş olan bölgelerin belli seviyelere indirilmesi için çalışılmalı. Yoksa bizler her yıl benzer sorunları yaşamaya devam ederiz. Özellikle karın yağdığı ilk gün akşam saatlerinde birçok araç yolda kayganlık oluştuğu için büyük sorun yaşadı. Bir sonraki gün buzlanan yollar Edremit Belediyesi tarafından tuzlama çalışmaları ile çözüldü. Şimdi yollar biraz daha iyi” şeklinde konuştu.