TOKi sakinlerine seminer

Van'ın Edremit ilçesi Kevenli mahallesinde bulunan TOKİ konutlarında oturan kadınlara, 'rahim ağzı kanseri, meme kanseri ve bebek bakımı' konularında seminer verildi. Mahallede iki ay önce başlatılan yaz okulu da sona erdi.

VAN 4.09.2015 10:28:46 0
TOKi sakinlerine seminer
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil HARMANCI

Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDEV) ile Van Kadın Derneği (VAKAD) ortaklığı ile Kevenli mahallesinde iki yıl önce "Deprem Öncesine Dönmek" projesi kapsamında başlatılan etkinlikler sürüyor.

KADINLARA ÜÇ SEMİNER BİRDEN

Şimdiye kadar proje kapsamında Kevenli Kadın ve Çocuk Merkezi'nde düzenlenen seminerler sürerken, önceki gün de üç seminer birden gerçekleştirildi.

Toplum Sağlığı Merkezi'nde (TSM) görevli ebe hemşireler Nagihan Bozkurt ve Meral Çakmak, TOKİ'de bulunan kadınlara "rahim ağzı kanseri", "meme kanseri" ve "bebek bakımı" konulu üç aynı seminer verdi.

Seminerde meme muayenesinin nasıl yapılacağı ile rahim ağzı kanseri ve meme kanserinin belirtileri hakkında bilgiler verildi. Ayrıca bebek bakımı anlatıldı. Soru cevap şeklinde devam eden seminer yaklaşık iki saat sürdü.

YAZ OKULU BİTTİ

Mahallede ayrıca bir de yaz okulu gerçekleştirildi.

Kevenli Kadın ve Çocuk Merkezi tarafından gerçekleştirilen ve "çocuk gelişimi" üzerine eğitim verilen yaz okulu iki ay sürdü.

Dün sona eren eğitim ardından çocuklara gelişim belgeleri verildi.

ÇİMLER NASIL YEŞERİR?

Okula devam eden çocuklara yönelik ayrıca "doğa ve fen" etkinliği düzenlendi.

Yaz okulunda eğitim aldıkları öğretmenlerinin elinden belgelerini alan çocuklar, etkinlik çerçevesinde doğadaki çimlerin yeşermesini gözlemlediler.

ÇALIŞMALARIMIZ SÜRECEK

Çalışmalarla ilgili gazetemize konuşan Kevenli kadın ve Çocuk Merkezi sorumlusu Songül Özünver, kadın ve çocuklara yönelik çalışmalarının süreceğini söyledi.

Son zamanlarda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nden ciddi destekler aldıklarını ifade eden Özünver, kadın ve çocukların yaşadıkları sorunlarla ilgili çalışmalarını çeşitlendirerek sürdüreceklerini kaydetti.

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Adil Harmancı