TOKİ SAKİNLERİ DİKKAT!

Van Valiliği yayınladığı duyuruda, deprem sonrası konut alanların, belirtilen tarih içinde sözleşme ve borçlandırma işlemlerini yapmayanların, ilgili banka şubesine gidip yapmalarını aksi takdirde haklarını kaybedecelerini duyurdu.

VAN 15.04.2015 00:43:09 0
TOKİ SAKİNLERİ DİKKAT!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Van Valiliğinin yayınladığı duyuruda  şu ifadelere yer verildi: 

”Van ili ve ilçelerinde meydana gelen deprem afeti sonrası 7269 sayılı kanun kapsamında hak sahibi kabul edilenlere, TOKİ tarafından yapılan konutlardan arta kalanlardan 1948 tanesi kiracı konumunda olanlara 1068 tanesi mülkiyet sorunlulara ve 150 tanesi de depremde birinci derecede yakınını kaybedenlere Van Valiliği (İl AFAD Müdürlüğü) ile TOKİ başkanlığı koordinasyonunda dağıtılmıştır. Yapılan incelemelerde bu üç nedenden (Kiracı, mülkiyet sorunlu ve 1.derecede yakınını kaybeden) konut alanlardan bazılarının borçlandırma tarihi içerisinde ilgili banka şubesine giderek sözleşme imzalamadıkları tespit edilmiştir.
Bu şartlarda konut alanların haklarının iptal olmaması için sözleşme ve borçlandırma işlemleri son kez 24 nisan 2015 tarihine kadar uzatılmış olup bir daha süre uzatımı yapılmayacaktır. Ayrıca bu konuda site yönetimleri aracılığı ile ilgililere gerekli duyular yapılmıştır”   (İLKHA)