TOKİ Mevlana Halit İlkokulu'nda hoşap ve kuru ekmek dağıtıldı

Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl kutlamaları, Edremit TOKİ Mevlana Halit İlkokulu'nda da yapıldı. O zor savaş şartlarını bir nebze de olsun anlayabilmek amacıyla, ana sınıfı velileri tarafından yapılan etkinlikte, Hoşap ve kuru ekmek dağ?

VAN 20.03.2015 19:01:51 0
TOKİ Mevlana Halit İlkokulu
Tarih: 01.01.0001 00:00
             Edremit TOKİ'de bulunan, Mevlana Halit İlkokulu'nda, Çanakkale şehitlerini anma töreni gerçekleşti.

             18 Mart Çanakkale Zaferinin 100. yıl kutlama töreni çerçevesin de ana sınıf öğrencilerine Hoşap ve kuru ekmek dağıtıldı. 

             Ana sınıf öğrenci velilerinin hazırlayıp getirdiği, Hoşap ve kuru ekmek dağıtımı herkesi duygulandırdı. Çanakkale Zaferinin Gururla anlatıldığı şiirlerin okunduğu anma törenine katılım yüksekti. Okul Müdürü Nesim Kesgin, Müdür yardımcısı Murat Gökhan, Ana Sınıf öğretmeni Asiye Sarıkaya, öğretmenler, öğrenci ve öğrenci velilerinin katıldığı törende, Çanakkale savaşının zor şartlarını bir nebze olsun anlayabilmek amacıyla, Hoşap ve kuru ekmek dağıtıldı. 
Öğretmen ve öğrenci velileri duygularını şöyle dile getirdi: 

          "Çanakkale zaferinin 100. Yılını onurla kutluyoruz. Hoşap ve kuru ekmek dağıtımının nedeni ise, cephede savaşan askerlerimiz günlerce Hoşap ve kuru ekmek yediler. Bunu çocuklarımıza anlatmak istedik. 100 yıl önce yazılan bu destanı, evlatlarımıza en ince ayrıntısıyla anlatmalıyız. Gelecek nesillerimiz nasıl bir ecdadın torunu olduğumuzu bilip, tüm dünyada destanlarla anlatılan bu geçmişe sahip olmanın şerefiyle gururlanıp, benin vatanımın taşı toprağı atalarımın bana bıraktığı en büyük miras bilinciyle, Türk bayrağının ecdadımızın kanıyla var edildiğini bilmelidir. Ana Sınıf Öğretmeni Asiye Sarıkaya ise, Ana sınıf öğrencilerimiz ve aileleriyle, Çanakkale Zaferinin 100. Yılını onurla kutladık. Eşi benzeri görülmemiş bir kahramanlık destanıdır bu. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz"
Öğretmen, öğrenci ve öğrenci velilerinin katıldığı, Çanakkale Zaferinin 100. Yılı kutlama ve şehitleri anma töreni, öğrencilerin okuduğu güzel şiirlerle sona erdi.  

   Haber: Salih Deniz