Tohumluk soğan satışları başladı

İlkbahar mevsiminin gelmesi ve havaların nispeten ısınmaya başlaması ile birlikte, tohumluk soğan satışları da başladı.

VAN 23.03.2021 14:36:07 0
Tohumluk soğan satışları başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bahar mevsiminin ilk ayı olan Mart, beraberinde bağ-bahçe bakımını da getiriyor. İlk iş olarak yapılan ağaç budama etkinliğinden sonra ise çeşitli tohum ekimleri gerçekleştiriliyor. Bunlardan biri olan soğan tohumu da satışa sunulmaya başlandı. Fiyatların bu yıl geçen seneye göre çok uygun olduğunu söyleyen tohumluk soğan satıcıları, yoğunluğun ise Nisan ayının ilk haftasında başlayacağını dile getiriyor.
Her yıl sezonuna bağlı olarak çeşitli yaş sebze ve meyve fideleri satarak geçimini sağlayan işportacı İsmal Çınar isimli vatandaş, tohumluk soğan satışına başladıklarını söyledi. Nisan ayının  ilk haftası  ile birlikte işlerinde yoğunluk beklediklerini belirten İsmail Çınar, fiyatların ise geçen seneye göre daha uygun olduğunu söyledi.
Uzun yıllardır sezona bağlı olarak yaş sebze ve meyve fidesi satarak geçimini sağladığını söyleyen İsmail Çınar, soğan tohumunda yaşanan fiyat düşüşünün işlerine olumlu yönde etki edeceğini belirterek: “Ürünlerimiz, Kahramanmaraş, Amasya, Siirt - Baykan ve Hakkari illerinden geliyor. Ürünlerimizin hepsi bulunduğu bölgeye göre kalitelidir, bizim bölgemizde ise Hakkari’den gelen ürünler çok iyi, dip verdiği için çok kaliteli bir ürün. Mart ayı’nın ilk haftasında ürünlerimizi getirmeye başladık, satışlarımız Haziran ayının son haftasına kadar devam edecek. Şuan satışlarımız normal şekilde devam ediyor, henüz yoğunluk başlamadı. Havaların biraz daha ısınmasıyla yani Nisan ayıayı başlarında yoğunluk başlar. Geçen seneye göre tohumluk soğan fiyatları ucuzlamış durumda. Geçen yıl 20-25 TL’den sattığımız soğan tohumunu bu sene 8-10 TL arasında satıyoruz. Üretimi fazla yapıldığı için fiyatı da düştü. Soğan tohumu ve diğer yaş sebze ve meyve fide satışlarımız Nisan ve Mayıs aylarında artacak. Tohumların satışa sunulması, baharın da geldiğinin bir göstergesidir.” şeklinde konuştu.
Özel Haber: M. Selim KURT 

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi