TFF Amedspor ismini onayladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’un, isminin ‘Amed Sportif Faaliyetler Kulübü’ olarak değiştirme talebi TFF tarafından kabul edildi.

VAN 14.08.2015 20:19:14 0
TFF Amedspor ismini onayladı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nün daha önce Amedspor olarak değiştirdiği isminin, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından reddedilmesi üzerine 7 Temmuz 2015 tarihinde yapılan kongrede kulübün ismi Amed Sportif Faaliyetler Kulübü (Amed SK) olarak değiştirilmişti.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’un, isminin ‘Amed Sportif Faaliyetler Kulübü’ olarak değiştirme talebinin kabul edildiği açıklandı.

Kulüp Asbaşkanı Nurullah Edemen “TFF tarafından gelen uyarıları dikkate alarak yeni girişimler başlatıp, kulüp olarak Amed Sportif Faaliyetler Kulübü’nü TFF’ye önerdik.TFF de bu ismi değerlendirdi ve kabul etti. Yeni sezonda Amed Sportif Faaliyetler Kulübü olarak liglerde mücadele edeceğiz” dedi.

Amedspor’un tarihçesi

18 Ağustos 1976’da Melikahmetspor olarak spor dünyasına adım atan Kulüp, 1990’da Diyarbakır Belediyespor, 1996’da Diyarbakır Büyükşehir Belediye Diskispor, 2010’da Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Kulübü olarak spor yaşamına devam etmişti.

Ekim 2010’da ise Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Kulübü, yaptığı olağanüstü genel kurul ile ismini oy birliği ile Amedspor olarak değiştirdi.