Tezgahlarda her türden balık yer alıyor

Van'da havaların soğuması ile birlikte, vatandaşlar da balıkçılara akın ediyor. Soğuk havalarda balığın tadının daha iyi olduğunu belirten balıkçılar ise siparişleri yetiştirmekte zorlandıklarını belirterek, tezgâhlarında her tür

VAN 23.11.2017 12:19:17 0
Tezgahlarda her türden balık yer alıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Ülkenin birçok şehrinde olduğu gibi, Van'da da havalar iyice soğumaya başladı. Havanın soğuması, denizin de soğumasına yol açınca, balık sezonu da başladı.
   Eylül-Ekim ayında balık sezonunun başladığını belirten balıkçılar, vatandaşların Kasım ayı ile birlikte balığa daha fazla rağbet ettiğini belirtti. Van'da balıkçı tezgahlarında onlarca çeşit balığı bir arada gören vatandaşlar hemen hemen her akşam soluğu balıkçılarda alıyor.
Özellikle hafta sonları balıkçılar çok büyük bir yoğunluk yaşıyor. Siparişleri yetiştirmekte zorlanan balıkçılar, bazen pişirilmiş veya fırına atılacak balık bekleyen müşterileri geri çevirmek durumunda kalıyor.
   Doktorların çocuklar başta olmak üzere, hemen her yaş grubunun sağlıklı beslenmesi için, haftada en az iki veya üç öğün sofralarında balık olmasını tavsiye etmesi nedeniyle, doktorların bu uyarısını dikkate alan balık severler soluğu balıkçı dükkânlarında alıyor.
   Van'ın meşhur balıkçısı olan Van Gölü Balıkçısının işletmecisi Selçuk Ağtak yaptığı açıklamada; "Vanlı hemşehrilerimiz Balığı çok seviyorlar ve büyük rağbet gösteriyorlar, biz de yıllardır bu sektörde olduğumuz için her çeşit balığı dükkanımızda bulunduruyoruz. Van Balığı başta olmak üzere, hamsiden, İstavrite, Alabalıktan Levrek ve Somun Balığına kadar onlarca çeşit balığı tezgahımıza getiriyoruz. İstiyoruz ki; halkımız özellikle hafta sonlarında aileleri ve çocukları ile birlikte balık ziyafeti çeksinler, fiyatlarımız ise makul bir seviyededir. Van Balığı 5-7.5 tl, Hamsi ve İstavrit ise 10-15 tl arası değişyor. Meraklıları için diğer balık çeşitlerinin fiyatları da değişmektedir. Herkese bol balık tüketmelerini tavsiye ederim. Şimdiden afiyet olsun" diyerek sözlerini tamamladı.