TES-İŞ ile VEDAŞ arasında sözleşme imzalandı

Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası ( TES-İŞ) Van Şubesi Başkanı Naif Balandı, Türkerler grubu VEDAŞ'la başarılı bir sözleşmeye imza attıklarını söyledi. Balandı; “Diyebilirim ki; birinci sınıf bir sözleşmeye imza att

VAN 11.08.2017 11:01:56 0
TES-İŞ ile VEDAŞ arasında sözleşme imzalandı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

TES-İŞ Van Şubesi ile Türkerler Grup bünyesindeki VEDAŞ arasında yapılan sözleşme gereği, elektrik mühendisi, elektrik teknisyeni, elektrik teknikeri ve araç şoförü personel alımı gerçekleşti. Yapılan sözleşme gereği çalışanlara 500 TL de ikramiye ödenecek.

 

“500 TL İKRAMİYE ÖDENECEK”
Türkerler Grupla yaptıkları sözleşmeden memnun olduklarını ifade eden TES-İŞ Van Şubesi Başkanı Naif Balandı, şunları söyledi; “Türkerler Grubu VEDAŞ'la sözleşmemizi yaptık. Başarılı bir anlaşmayla sonuçlandı. Diyebilirim ki; birinci sınıf bir sözleşmeye imza attık. Emekçilere, çalışanlara ve halkımıza hayırlı olsun. 2500 kişi bu holdingde ekmeğini kazanıyor. Sözleşmemiz de çok makul oldu. Onun için ben bir emekçi olarak, bu bölgenin TES-İŞ temsilcisi olarak Türkerler Grubuna, Yönetim Kurulu Başkanına, Genel Müdürümüze ve diğer tüm yetkililerine teşekkür ediyorum. Bizim arzu ettiğimiz sözleşmeyi yaptık, bu tür sözleşmeler uzun zaman isterken biz çok kısa zaman diliminde anlaştık ve imzaları attık. Anlaşma gereği her bir çalışana 500 TL ikramiye de verilecek.”

 

TÜRKERLER GRUBA ÖVGÜ
Özellikle son günlerde, elektrik kesintilerinden ötürü VEDAŞ'a eleştiriler yönlendirilirken, TES-İŞ Van Şube Başkanı Naif Balandı ise, Türkerler Gruba bağlı VEDAŞ'ı hizmetlerinden dolayı övdü. Türkerler Grubun Van'a enerji anlamında önemli yatırımlar yaptığını anlatan Balandı, şöyle konuştu; “Türkerler grubunun Van'a ve bölgemize gelmesi gerçekten çok büyük bir şans, ben 30 yıldır sendika başkanlığı yapıyorum. Muş, Hakkâri, Bitlis ve Van'a hizmet sunuyoruz. İnanın kim ne derse desin, Türkerler Grubu çok iyi hizmetler yapıyor. Bölgemizde yer alan tüm hatları yer altına aldılar, hizmet ediyorlar, yatırımlar yapıyorlar. Yüzde 50'den fazla kayıp kaçağa rağmen bu güne kadar en büyük hizmeti yapmış ve 150 ila 200 milyon TL yatırım gerçekleştirmişler. Yaşanan kesintilere hemen müdahale edebiliyorlar. Örneğin kırsal kesimde bir trafo hasar gördüğü zaman en fazla iki gün içerisinde müdahale edebiliyorlar. Bu sıkıntının sebebi de trafoya fazla yüklenmeden kaynaklanıyor, aksi takdirde bu tür sorunlar yaşanmaz.”

 

“İŞE ALINANLAR KISA SÜRELİĞİNE DEĞİL, SÜREKLİ ÇALIŞACAKLAR”
Sözleşme kapsamında işe yeni alımların olduğunu ve bu kişilerin de işlerini düzgün yaptıkları sürece işten çıkarılmayacakları sözü verildiğini anlatan Balandı; “İlk etapta biz oturup sözleşmeyi imzalarken, bize 'sayın başkanım bu arkadaşlarımızın yüz kızartıcı suçu olmadığı müddetçe, kasten şirketi zarara sokmadıkları müddetçe kesinlikle çıkartmayacağız' sözü verildi. Onun için işe alınanlar kısa süreliğine değil, sürekli çalışacaklar. Çünkü bu memleketin hizmete ve çalışanlara ihtiyacı var. Bu sebeple yeter ki, dürüstçe çalışsınlar, işlerine sahip çıksınlar, daima işleri vardır. Sözleşme gereği yeni işe alınan branşlar şunlardır; Elektrik mühendisi, elektrik teknisyeni ve teknikeri, şoförler, yüzde 85'i mesleki daldan mezun olanlardan alındı. Ben sizin aracılığınızla tekrardan başta ilimize ve diğer bölge illerimize hizmet konusunda, yatırım konusunda büyük çaba sarf eden Türkerler Grubuna teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Özel Haber: M. Selim KURT

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi