Terzioğlu: Suların kesilmesi kabul edilemez

Memleket Partisi Van İl Başkanı Haluk Terzioğlu, Van’da su borcunu ödeyemeyen vatandaşların suyunun VASKİ tarafından kesilmesine tepki göstererek, “Bir insanın en temel ihtiyacı sudur. Vatandaşların suyunu kesmek, en ağır cezadır” d

VAN 16.02.2022 10:38:19 0
Terzioğlu: Suların kesilmesi kabul edilemez
Tarih: 01.01.0001 00:00

İki yıldır koronavirüs pandemisiyle mücadelede en önemli faktörlerin başında temizlik ve hijyenin geldiğini belirten Memleket Partisi Van İl Başkanı Haluk Terzioğlu, bu temizlik ve hijyenin su ile sağlandığını ifade etti.

Terzioğlu, koronavirüs pandemisinin hala devam ettiği bir süreçte sırf borcunu ödeyemediği için vatandaşların suyunun VASKİ tarafından kesilmesinin vatandaşa yapılmış bir zulüm olduğunu vurguladı.

Terzioğlu, “İşsizliğin, yoksulluğun hat safhaya çıktığı böyle bir süreçte, sırf borcunu ödeyemediği için vatandaşın suyunu kesmek, vatandaşa verilen en ağır cezadır. VASKİ ve meclis üyelerinin kendi halkına vermiş olduğu bu ceza, bu kadar ağır olmamalıydı. Bir insanı icraya verebilirsin ama en temel ihtiyacı olan suyu kesemezsin. Bu, Van halkına, fakir fukaraya yapılan en büyük zulümdür. Sosyal yardımlaşma derneklerinden yardım alan, hiç geliri olmayan dar gelirli vatandaşları susuz bırakmak bence yapılmış olan en büyük saygısızlıktır” dedi.

Açıklamalarında Van milletvekillerine de seslenen Terzioğlu, “Van halkına yapılan bu büyük saygısızlığa karşı sessiz kalan iktidara, görev alan milletvekillerine, iktidar partisi il örgütüne ve tüm sivil toplum kuruluşlarına sesleniyorum. Lütfen Van halkının yanında olun ve bu saygısızlığa sessiz kalmayın. Memleket Partisi olarak 3 milletvekilimizle birlikte var olan bu konuyu meclise taşıyacağız” ifadelerini kullandı.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi