“Terzilik mesleği biraz gölgede kaldı”

Terzilik mesleğinde 35 yılı geride bırakan Salih Eşme, Terzilik mesleğini günümüz koşularını Vangölü TV mikrofonlarına anlattı.

VAN 6.11.2021 14:14:14 0
“Terzilik mesleği biraz gölgede kaldı”
Tarih: 01.01.0001 00:00

Terzilik mesleğinde 35 yılı geride bırakan Salih Eşme, Terzilik mesleğini günümüz koşularını Vangölü TV mikrofonlarına anlattı. Terzilikte değişen bir şey olmuyor genellikle özel müşteriler oluyor diyerek sözlerine başlayan Eşme, “Geçmişe göre aynı tempoda ilerleyemiyor. Çünkü hem hazır giyim dediğimiz olay var hem de eskisi gibi elaman yetişmiyor. Bu nedenle terzilik biraz gölgede kaldı. Bunun dışında terziliği biraz ayakta tutan şey ise üzerine uygun kıyafet bulamayan insanlar ve tamiri yapılması gereken elbiseler. En çok sıkıntı yaşadığımız konuların başında ise maliyet geliyor. Buna ek olarak da hazır giyim var. Hazır giyim de maliyet az, terzilikte ise maliyet fazladır bu yüzden de insanlar hazıra daha fazla odaklanıyor. Doğal olarak biz durumdan etkileniyoruz”. Dedi.

35 yılda sayısını hatırlayamayacağı kadar çırak yetiştirdiğini ifade eden Eşme , “Bu öyle bir meslek ki eğer tabandan yetişmeyen biri değil iseniz ileriki süreçte bunun sıkıntısını çok yaşarsınız. Ben bu mesleğin yok olmasını istemiyorum.  Bu yüzden buradan yetkililiklere seslenmek istiyorum. İsteğim bu mesleğe gelişmesi ve devam etmesi için eleman yetiştirilmesidir”. Şeklinde ifade etti.

Kaynak: Vangölü TV