Terörün kaynağı emperyalizm

Esed'e karşı olanlar mı terörist?

VAN 22.10.2013 11:14:36 0
Terörün kaynağı emperyalizm
Tarih: 01.01.0001 00:00

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, dünyadaki terörizm faaliyetlerinin finansman kaynağının emperyalist ülkeler olduğunu söyledi. Emperyalist güç odaklarının, çıkarları için kullanamadığı bütün örgütleri terörist ilan ettiğini anımsatan Kaya, akan gözyaş

BM Güvenlik Konseyi ve OECD ülkeleri tarafından belirlenen "terör örgütü" kriterlerinin emperyalist çıkarları koruma amacına yönelik olarak tanımlandığına vurgu yapan Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya; Irak'ta, Afganistan'da, Somali'de devlet terörü estirenlerin istedikleri her oluşuma "terör örgütü" yaftası yapıştıramayacaklarını söyledi. Kaya, dünyadaki terörizm faaliyetlerinin finansman kaynağının emperyalist ülkeler olduğuna dikkat çekerek, yeryüzünde yaşanan tüm haksızlık ve hukuksuzluğun bu ülkeler tarafından yapıldığını söyledi.

Esed'e karşı olanlar mı terörist?

Siyonist işgal devleti İsrail'in saygın bir devlet muamelesi görürken, işgale karşı mücadele eden Hamas'ın terör örgütü sayıldığına dikkat çeken Kaya, "Somali’nin işgal edilmesine karşı çıkan Eş-Şebab örgütünün terörist olup olmadığına işgalci Kenya ve destekçileri karar vermektedirler. Bu zalimane mantık öylesine çarpıcıdır ki, Suriye’de kanlı Baas diktatörlüğüne karşı mücadele eden direnişçiler terörist ilan edilirken; küresel haramiler, uçaklarla, füzelerle şehirleri vuran, 100 bin kişinin katili Esed için terörist sıfatını kullanmaktan imtina etmektedirler" diye konuştu.

Batı'nın dayatması

Batı dünyasının dünyada yaşanan haksızlıkları meşrulaştırma çabası içinde olduğuna değinen Kaya, mazlum halklar için hayatı cehenneme çevirenlerin çıkarlarına uymayan örgütleri "terörist" ilan ettiğine dikkat çekti. Kaya, "13 Şubat 2013'te TBMM'den geçirilen 'Terörizmin Finansmanını Önleme Kanunu' uluslararası baskılarla Türkiye’ye kabul ettirilmiş bir dayatma olduğu bugün daha net bir biçimde anlaşılmaktadır" şeklinde konuştu.

Milat