'TEMMUZ DENİLDİ EKİM'E KALDI'

6 bin 900 kişiye ekmek kapısı olacağı belirtilen Tekstil Kent'te hareketli günler yaşanıyor. Yer tahsisi yapılan 26 firmadan sadece 13 firma ile sözleşme imzalanırken geriye kalan 13 firma ile de sözleşme imzalanamadı. Sözleşme imzalamala

VAN 26.08.2015 11:36:08 0
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Fazıl ERÜŞ

Van'da 2011 yılında meydana gelen iki büyük depremin ardından, İl Özel İdaresi tarafından başlatılan 'Cazibe Merkezleri Projesi' kapsamında oluşturulan 'Tekstil Kent' ile ilgili bir türlü müjdeli haber verilemiyor. Çalışmalar devam ederken, yapımı ile ilgili aksaklıklarla gündeme gelen Tekstil Kent bu defa da sözleşmelerini iptal ettiği firmalarla gündemde geldi. Öte yandan daha önce yapılan açıklamalarla Temmuz ayında üretime geçeceğinin tahmin edildiği belirtilen Tekstil Kent ile ilgili yetkililerin bu tahmini tutmadı ve şimdi de Tekstil Kentin Ekim ayının ilk haftasında üretime geçebileceği bildirildi. Van'ın ihracatını 2,5 katına çıkaracağı iddia edilen Tekstil Kent'in Ekim ayının ilk haftasında üretime geçecek bir ortama kavuşacağı açıklanırken, yer tahsisi yapılan 26 firmadan sadece 13'ü ile sözleşme imzalandığı geriye kalan 13 firmanın da zamanında sözleşme imzalamak için gelmedikleri gerekçesiyle sözleşmelerinin DAKA tarafından iptal edildiği kaydedildi.

'SÖZLEŞMELER İPTAL EDİLDİ'
Gazetemize açıklamalarda bulunan Doğu Anadolu Kalkanıma Ajansı (DAKA) Genel Sekreteri Emin Yaşar Demirci, sözleşmelerini imzalamaya gelmeyen firmalara 15 gün süre tanıdıklarını, bu sürenin de 21 Ağustosta dolduğunu belirterek, "Kesinlikle sözleşme imzalamak için gelmeyen firmaların sözleşmeleri iptal edildi. Sözleşmelerini iptal ettiğimiz kaç firma var bunu iş yoğunluğundan dolayı kesin bilemiyorum. Ancak bu süre içinde gelmeyen kaç firma varsa sözleşmeleri iptal edildi. Yani biz ne dediysek onu yaptık" ifadelerini kullandı.

'TEMMUZ DENİLDİ EKİM'E KALDI'
Tekstil Kent'in Ekim ayının ilk haftasında da üretime geçecek bir ortama kavuşacağını ve bu yönde bütün hazırlıkların yapıldığını ileri süren Demirci, şunları söyledi:
"Sözleşme imzaladığımız firmalar Tekstil Kent'e yerleşmeye başladı. Hala tam olarak üretime hazır bir ortam oluşturmadılar. Onların da kendilerine göre plan ve projeleri var. O nedenle Tekstil Kent'te üretim bayramdan sonraya yani Ekim ayının ilk haftasına kaldı."
Demirci, daha önce yaptığı açıklamada ise Tekstil Kentte üretimin Temmuz ayının sonu gibi olabileceğini kaydetmişti.

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Fazıl Erüş