“Temizliğe davet var“

Van Ekoloji Meclisi üyelerinin katılımı ile Van Gölü içinde ve göl kıyısında temizlik çalışması gerçekleştirildi. Açıklama yapan Ekoloji Meclisi sözcüsü Yasemin Özdemir, gölün hızla kirlendiğini belirterek, 'Bizim bugünkü et

VAN 6.09.2015 19:54:53 0
“Temizliğe davet var“
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil HARMANCI

Hızla kirlenmesine rağmen bir türlü gerekli tedbirlerin alınmadığı, gündeme getirilemediği Van Gölü için nihayet dikkat çekmek amaçlı bir etkinlik yapıldı. Van Ekoloji Meclisi öncülüğünde geçtiğimiz Cumartesi günü Van Gölü içinde dalgıçlar marifetiyle, kıyıda da meclis bileşenlerinin katkılarıyla çöp toplandı. Sembolik olarak yapılan temizlik çalışması ile gölün hızla kirlendiğine dikkat çekilmek istendi.

Kocaeli Parkı'nda bir araya gelen ve çeşitli sivil toplum örgütlerinden oluşan Ekoloji Meclisi bileşenleri burada bir de açıklama yaptı.

Bileşenler adına açıklamayı Ekoloji Meclisi sözcüsü Yasemin Özdemir yaptı.

"TEMİZLİĞE DAVET"

"Temizliğe Davet Var" projesi kapsamında bir araya geldiklerini belirten Özdemir, kampanya ile ilgili şu bilgileri verdi:
"Bileşenlerimizin koordinasyonunda birkaç faaliyetimizin bir adımı olarak bugün zaten daha önce başlatılmış olan "Temizliğe Davet Var" kampanyası çerçevesinde birkaç kurumla beraber bir planlama yaptık. Bu planlamanın ilk amacı Van Gölü kirliliğine dikkat çekmek. Van Gölü Komisyonu'muzun daha önemli planlamaları da var, Van Gölü kirliliği ve akan derelerle ilgili, bugün amaç göl kıyısındaki piknikçilerin ve göl kıyısındaki yerleşkelerin göle attıkları çöp kısmıyla ilgili bilgilendirme yapmak."

"AMAÇ ÇÖZÜMÜ KOLAYLAŞTIRMAK"
Gölden çıkarılan çöp ve fotoğrafların değerlendirileceğini aktaran Özdemir, şunları kaydetti;
"Dalgıç arkadaşların gölden çıkardıkları çöpleri Sanat Parkı'nda sergileyeceğiz. Bir sonraki aşamada da burada çekilen fotoğrafların çıkartılması var… Amaç hafızalarda Van Gölünün hızla kirlendiğini belirginleştirmek ve bunun çözüm noktasında bileşenlerimiz olarak çözümleri hayata geçirmektir."

ÇÖP TOPLANDI
Meclis bileşenleri üyeleri daha sonra Karayolları Kampı yakınlarında çöp topladı ve kıyıda piknik yapan vatandaşları, çevreyi kirletmemeleri yönünde bilgilendirdi.
Piknik yapan birçok vatandaş da temizlik kampanyasına katılarak çevredeki atıkları mavi poşetlere doldurdu.
Meclis üyeleri çöp toplama işlemini akşam saatlerine kadar sürdürürken, yoldan geçen vatandaşlara da sık sık gölün kirlenmesine ilişkin bilgi verdi.