Tekstilkentin eksiklikleri giderilsin

Van-Gürpınar yolu üzerinde inşa edilen ve yaklaşık bin kişinin istihdam edildiği Tekstilkentte bazı eksikliklerin giderilmesi isteniyor. Tekstilkentin özellikle alt yapı yönünden iyileştirilmesini isteyen fabrika sahipleri, elektrik ve su s?

VAN 31.10.2016 10:09:25 0
Tekstilkentin eksiklikleri giderilsin
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Bölge: Serkan Aslan
   Tekstilkentin önümüzdeki süreçte atak yapmasını ve ileriki süreçte istihdamda iyi yerlere geleceğini söyleyen fabrika sahipleri, fakat sorunların kulak ardı edilmemesini istiyor.
Van-Gürpınar karayolu üzerinde Kurubaş mevkiinde kurulan tekstilkentte ayrı ayrı firmalar bulunurken, yaklaşık bin kişinin çalıştığı ifade edildi.
    Tekstilkentteki fabrika sahipleri ve yöneticiler, hem dert yandı, hem de eksikliklerin giderilmesini istedi.
Meya, Öner, İstanbul, Tekstil Fabrika, yöneticileri ortak tepki göstererek sıkıntılarını dile getirdi.
    Yetkililerin kendilerini ziyaret etmesini isteyen yöneticiler, “Buraya gelip tekstil fabrikalarının sorunu var mı, yok mu diye merak eden yetkili göremedik. Şimdiye kadar bir yetkili buraya gelip sıkıntımızı öğrenmedi. Yol, elektrik ve su en büyük sorunumuzdur. VEDAŞ yetkililerinden ricamız buranın elektrik sorununu bir an önce gidermeleri. Çünkü günde 5-6 kere kesinti yaşıyoruz. İş yapamıyoruz. Elemanlarımız makine başında beklemekten bıktı. Yine su konusunda sıkıntılar yaşanıyor. Suyun olmadığı yerde hayat olmaz. Bu sorunlarımızın yetkililer tarafından çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz. Önümüz kış, buraya araçlar çamurdan, buzdan çıkamazlar. Yoksa biz daha çok sorun yaşayacağız. Yetkililer buraya gelip sorunlarımızı dinlemek istemiyorlar. Milletvekilleri, Valimiz ve Belediye Başkanlarımızın buraya gelmesini istiyoruz. Bu fabrikalarda yaklaşık bine yakın insan çalışıyor. Amacımız memleketimize ve insanlarımıza fayda sağlamak” diye dert yandılar.
    Ayrıca kalifiye eleman ihtiyacının olduğunu söyleyen fabrika yöneticileri, bazı çalışanların ulaşım konusunda sıkıntı yaşadığını ifade ettiler.