'TEKRAR YAŞANMASINI İSTEMİYORUZ'

HDP ve DBP Van İl Örgütleri Qamişlo ve Gazi Katliamlarının yıldönümü nedeniyle bir yürüyüş düzenleyerek basın açıklaması yaptı.

VAN 12.03.2015 23:20:13 0
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Fazıl ERÜŞ

Qamişlo ve Gazi Katliamlarının yıldönümü nedeniyle HDP ve DBP Van İl Örgütleri HDP il binasından Feqiye Teyran Parkı'na kadar bir yürüyüş düzenledi. Basın açıklamasına HDP Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi ile HDP İl Eş Başkanları, kentteki STÖ temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Basın açıklamasını parti yöneticisi Serkan Aslan okudu.

"KATLİAMLAR AYDINLATILMIYOR"
12 Mart 2004 tarihinde Esad rejiminin Kürt halkı üzerinde tarihin en büyük katliamlarından birini uyguladığını belirten Aslan, "12 Mart 1995 tarihinde İstanbul Gazi Mahallesi'nde Alevi yurttaşlarımız, 12 Mart 2004'te ise Qamışlo'da Kürtler Suriye Rejimi tarafından katledilmiştir. Bu katliamların üzerinden on yıllar geçmesine rağmen katliamlar hala aydınlatılmamış ve yargı önüne çıkarılmamıştır. Kürt halkına ve Alevi inancına yönelik saldırı ve katliam politikaları bugün de sürmektedir. Kendi kimlikleri ile özgürce yaşamak isteyen Kürt halkının üzerine bomba yağdırıldı. Onlarca Kürt bu katliamda yaşamını yitirdi. O gün bizzat Suriye rejimi tarafından gerçekleştirilen bu katliam bugün de AKP hükümeti ve bölgenin diğer hegemonik güçleri tarafından beslenen, büyütülen DAİŞ çeteleri tarafından yürütülüyor. Hemen her konuda ayrışan AKP hükümeti ve Esad rejimi söz konusu Kürt katliamı olduğunda çok rahat bir biçimde işbirliği yapmaktadır. Vaktiyle birbirlerine 'Kardeşim' diyen bu güçler Kürt katliamları konusunda kardeşliğini sürdürüyor. Ancak Kürt halkının Şengal'de, Kobanê'de göstermiş olduğu kahramanca direnişle şimdilik püskürtülen bu güçlerin Kürt halkına ve kazanımlarına yönelik yeni saldırı hazırlıkları içinde olduklarını da çok iyi biliyoruz. Ancak ne olursa olsun Kürt halkı bu güçlere karşı direnecek ve mutlaka özgürlüğünü elde edecektir. Kürt halkı bugün Kobanê'de dünyanın gıpta ile izlediği bir kahramanlık destanını yazmıştır. Ortadoğu'nun karanlığı Kürt halkının, YPG'nin, YPJ'nin destansı mücadelesi ile aydınlanıyor. Hiçbir katliam, hiçbir güç Kürt halkının yürüttüğü bu özgürlük mücadelesi karşısında duramayacaktır.Esad bu noktaya geldiyse Erdoğan'ın Qamişlo Katliamı'na verdiği destekle geldi. Erdoğan ve Esad kardeşliği binlerce Kürdün katledilmesiyle sonuçlandı. AKP hükümeti her konuda olduğu gibi bu konuda da iki yüzlülüğünü sürdürmektedir"dedi.

"TEKRAR YAŞANMASINI İSTEMİYORUZ"
Katliamlara karşı mücadelelerinin kararlıkla devam edeceğini vurgulayan Aslan, "Türkiye ve Kürdistan'da gerçekleşen hiçbir katliamın hesabı sorulmamış ve sorumlular yargı önüne çıkarılmamıştır. Bunun nedeni ise çok açık. Bu katliam bizzat devlet eliyle gerçekleşmiştir. O gün Tansu Çiller ne yaptıysa bugün de Recep Tayyip Erdoğan aynısını yapmaktadır. Halepçe'de, Qamışlo'da, Gazi'de katliam yapanlar aynı zihniyetin ürünüdür. Ortadoğu'yu kendi karanlığında boğmak isteyen faşist-gerici güçler halklarımızın mücadelesiyle kendi karanlığında boğulacaktır. Biz HDP olarak geçmişte yaşanan acıların tekrar yaşanmasını istemiyoruz.
Ancak halklarımıza yönelik bu katliamların bir daha gerçekleşmemesi için mücadelemizi yükselteceğimizi buradan bir kez daha belirtmek isteriz. Geçmişiyle yüzleşmeyen devletler asla barış yapamazlar. Kürtler ve Aleviler üzerinde uygulanan katliamlar nedeniyle devleti özür dilemeye çağırıyor, katliamların sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz. Bizzat sistem eliyle gerçekleştirilen bu katliamlara karşı mücadelemiz kararlıkla devam edecektir"şeklinde konuştu.