Teknokent'e Sanayi Bakanı Işık'tan destek

Van heyetini makamında kabul eden Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Yüzüncü Yıl Üniversitesinde kurulan Teknokent'e ciddi destek vereceklerini kaydetti.

VAN 4.06.2014 15:05:45 0
Teknokent
Tarih: 01.01.0001 00:00

 Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık; Van Valisi Sayın Aydın Nezih Doğan, Van Milletvekileri Mustafa Bilici, Fatih Çifçi, YYÜ Rektörü  Prof. Dr. Peyami Battal, YYÜ Teknokent A.Ş Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necat Görentaş, Bilim Sanayi Teknoloji İl Müdürü Ahmet Can, OSB Başkanı Necmettin Çok ve Başkan Yardımcısı M. Ali Taşdemir'i makamında kabul etti.

 

YYÜ Teknokent ve Van sanayisiyle ilgili konuluların görüşüldüğü toplantıda Teknokent idare binasının en kısa zamanda bitirilmesi için destek sözü veren Bakan Işık, açılışın en kısa zamanda gerçekleştirilmesini istedi.

 

Toplantıyla ilgili açıklama yapan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, “Sayın Bakanımız YYÜ Teknokent'e çok ciddi destek vereceklerini, bununla birlikte üniversite sanayi işbirliğinin en yüksek düzeye çıkacağını söyledi. Biz de bu kapsamda yaptığımız çalışmalar hakkında bakanımıza bilgi verdik. Ayrıca OSB ve Van sanayisinin gelişmesi içinde gereken desteğin verileceğini belirtti. Sayın Bakanımızı Teknokent’in açılışına davet ettik. İnşallah verilen bu destek ile Van sanayisi çok daha iyi noktalara gelecek." dedi.

 

YYÜ Teknokent A.Ş Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necat Görentaş ise Teknokent’e yoğun bir talebin olduğunu ifade ederek, Teknokent’in Van'ın sanayisinin gelişmesine ciddi katkı sunacağının altını çizdi.