Teknik öğretmenlerin Van turu

70'li yıllarda İstanbul Teknik Öğretmen Okulu'nda okuyan kimisi emekli olmuş 40 civarında öğretmen, her yıl geleneksel olarak düzenledikleri gezi çerçevesinde Van'da bir araya geldi.

VAN 25.07.2015 12:48:17 0
Teknik öğretmenlerin Van turu
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber:Adil HARMANCI

70'li yıllarda İstanbul Teknik Öğretmen Okulu'nda okuyan ve Hatay'dan Trabzon, İzmir, Ankara ve Van'a kadar Türkiye'nin değişik illerinden önceki gün gelen öğretmenler Van'daki Şişli Öğretmenevi'nde misafir edildi.

Öğretmenler dün sabah tarihi ve turistik yerleri gezmek amacıyla bir tur şirketinin organizesinde Şişli Öğretmenevi önünde hareket etti.

GELENEKSEL BİR ORGANİZASYON

Hareketten önce tur ile ilgili gazetemize konuşan teknik öğretmen Semir Dalyan, okul mezunları olarak her yıl geleneksel olarak bir bölgeye tur düzenlediklerini söyledi.

Türkiye'nin her yerinde ailece bir araya geldiklerini ifade eden Dalyan, "Her yıl bir ilimize, bir bölgemize gidiyoruz. Mesela geçen yıl Karadeniz'e gittik. Bu sene de Van'ı seçtik. Bu da Vanlı arkadaşımızın daveti üzerine oldu." dedi.

TARİHİ YERLER GEZİLECEK

Van'ı güzel bulduklarını belirten Dalyan, şunları söyledi:

"Van çok güzel bir yer, gerçi deprem tahribatı halen var ne yazık ki; yönetimin ilgisizliğinden dolayı bir takım aksaklıklar var. Bunlar her yerde var, bir tek Van'a özgü değil. Van dışında Doğubayazıt'ta İshak Paşa Sarayı, Muradiye Şelalesi'ni ve farklı yerleri gezip göreceğiz. Gelirken de Tatvan'daki krater gölüne gittik, orayı da gördük."

"BARIŞIN SÜRMESİNİ İSTİYORUZ"

Kafilede yer alan diğer öğretmenler de, son günlerde yaşanan olaylara dikkat çekti.

Olayların bölge turizmine ciddi bir darbe vuracağının altını çizen öğretmenler, "Dileğimiz barışın sürmesidir. Bu olayların son bulmasıdır. Bir takım çıkar çevreleri bu olayları körüklüyor, siyasetçilerimizin ve halkımızın bu konuda daha hassas davranması gerekiyor" diye konuştu.

BİR HAFTA SÜRECEK

Öğretmenler eş ve çocuklarıyla birlikte daha sonra Muradiye Şelalesi'ne doğru ilgili tur görevlileriyle birlikte hareket etti.

Öğretmenlerin Van ve çevresindeki gezileri ve konaklaması bir hafta sürecek.

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Adil Harmancı