Tekataş, Erciş’te incelemelerde bulundu

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürü Ali Tekataş, Erçiş İlçesinde incelemelerde bulunarak, yetkililerden VASKİ'nin çalışmaları hakkında detaylı bilgiler aldı.

VAN 29.11.2017 16:31:43 0
Tekataş, Erciş’te incelemelerde bulundu
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Erciş TOKİ Konutlarında yaşanan su sorununun çözümü için de gerekli çalışmanın başlatılacağını açıkladı.

   Erciş İlçesinde incelemelerde bulunan VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, ilk olarak Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar'ı ziyaret etti.

   Ziyarette İlçenin su ve kanalizasyon ile ilgili çalışmaları konuşuldu. Bilhassa TOKİ'lerde yaşanan su sıkıntısının giderilmesi için gereken çalışmanın yapılması kararlaştırıldı.

   Tekataş, görüşmeden sonra devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek bilgiler aldı.    

   Erciş'te Hacıkaş, Derimevi, Işıklı mahalleleri ile AFAD konutlarina ait isale hattının sürekli arıza vermesinden dolayı sıkıntıların yaşandığı bildirildi. Tekataş, bölgede yaptığı incelemede burada etüt çalışmasının yapılması talimatını vererek, mevsim şartlarının uygunluğu ile paralel olarak hattın yapımına hemen başlanmasını istedi.

   Adnan Menderes Mahallesinde bulunan yukarı TOKİ konutlarında da içme suyunun yetersizliğinin söz konusu olduğu bilgisini alan Tekataş, Yukarı Toki yerleşim yerine giderek bilgiler aldı.

   Tekataş, “İlk aşamada içme suyu şebekesi ile eksikliğin giderilmesine çalışacağız. Bundan istenilen sonucu alamazasak  bu sorunu sondaj ile gidermeyi planlıyoruz. Bizim için vatandaşın memnuniyeti ve hizmetlerden en üst derecede faydalanması esastır. Bunun için tüm ekiplerimizle çaba ve uğraş içindeyiz.  Su sorununun giderilmesi için en kısa zamanda mevsimin elvermesi halinde çözmeyi hedefliyoruz” dedi.

   Tekataş, daha sonra Erciş İlçesinde yapımları devam eden içme suyu depolarını denetleyerek yetkililerden bilgiler aldı.

   Tekataş, çalışmaların bir an önce bitirilmesi için yüklenici firma yetkilileri ile de görüşerek, bu konuda VASKİ olarak da firmalara gereken desteği verdiklerini ve vatandaşlara hizmetin en seri biçimde ulaşmasını istediklerini açıkladı.