“Tecrid“ tepkisi

DBP Gürpınar (Payizava) ilçe Örgütü düzenlediği basın açıklamasında PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın üzerindeki tecridin kaldırılmasını istedi.

VAN 26.06.2015 12:08:12 0
“Tecrid“ tepkisi
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Düzenlenen basın açıklamasına DBP Gürpınar ilçe Eş Başkanı Şevda Tanış ve ilçe yöneticileri, HDP Gürpınar İlçe Eş Başkanı Necat Tanış ve ilçe yöneticileri, Gürpınar Belediye Eş Başkanı Yıldız Çetin, Belediye Meclis üyeleri ve halk atıldı. Kalabalık adına basın açıklamasını DBP ilçe Yöneticisi Veysel Demir okudu. yaptığı açıklamada Demir, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın, 1999 yılından bu yana İmralı adasında tutsak bulunduğunu hatırlatarak, "Kürt Halk Önderi Sayın Abddulah Öcalan üzerinde iki yılı aşkın bir süredir devam eden tecridin kaldırılması ve Sayın Öcalan'ın özgürlüğüne kavuşması gerekiyor" dedi. Demir yaptığı açıklamada, "Önderlik üzerindeki tecrit artık Edi Bese noktasına gelmiştir. Devam eden esarete artık son verilmelidir" ifadelerini kullandı.

Açıklamanın sonunda bir de çağrıda bulunan Demir, "Genç kadınların öncülüğünde herkesi hep birlikte önderliğe sahip çıkmaya çağırıyoruz" dedi.

/ Haber Merkezi

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -