TBMM'de Kürtçe konuşma tartışması

HDP Siirt Milletvekili Besime Konca'nın TBMM Genel Kurulu’nda konuşmasını Kürtçe yapması, tepkiye neden oldu. TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, resmi dilin Türkçe ancak 20 milyonun dilinin ise Kürtçe olduğunu belirtti.

VAN 30.11.2016 10:23:58 0
TBMM
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda, Besime Konca'nın, verdiği bir önergeyle ilgili konuşmasını Kürtçe yapması üzerine, AK Parti milletvekilleri "Türkçe konuş" diye tepki gösterdi.

Konca, bir süre Kürtçe konuştuktan sonra konuşmasını Türkçe sürdürdü, "Hükümet Türkçe konuştuklarımızı da anlamıyor, en azından kendi dilimi konuşayım" dedi.

MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal ise, “Hiç kimsenin bu milletin kendisine verdiği haklarla sahte kahramanlık taslamaya hakkı yok” ifadesini kullandı.

AK Partiİstanbul Milletvekili Mehmet Metiner ise, Türkçe ve Kürtçe’nin birbirinin düşmanı değil, kardeşi olduğunu söyleyerek, Kürtçe'nin kendisinin de ana dili olduğunu aktardı.

TBMM BAŞKANVEKİLİ PERVİN BULDAN: DAHA ÖNCE DE BİRÇOK VEKİL KONUŞTU

TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, resmi dilin Türkçe ancak 20 milyonun dilinin ise Kürtçe olduğunu belirterek daha önce de birçok milletvekilinin birkaç kelime Kürtçe konuştuğunu, Ermenice, Azerice ve farklı dillerin de konuşulduğunu ancak böyle bir tepkiyle karşılaşılmadığını ifade etti.