Taze otlu peynire rağbet fazla

Van bölgesinde üretilen taze otlu peynir, esnaf tezgâhlarındaki yerini aldı. Vatandaşlar taze peynire büyük bir ilgi gösterirken, esnaflar, hem fiyat hem de sağlık açısından uygun olduğu için vatandaşların daha çok taze peyniri tercih e

VAN 9.04.2019 12:24:11 0
Taze otlu peynire rağbet fazla
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van ve ilçelerinde inek sütünden ayrı, koyun sütünden de ayrı üretilen taze otlu peynirden, inek sütünden üretileni piyasadaki yerini almaya başladı.

Tarihi Van Peynirciler Çarşısı’nda ve marketlerde satışa sunulan peynir, vatandaşlardan büyük bir ilgi görüyor.

FİYATI UYGUN

Taze otlu peynirin en fazla tercih edilen peynir olmasının nedenlerinden birinin, bahar aylarına özgü ilk yiyecek ürünü olması ve fiyatının da müşteriye daha cazip gelmesi olarak gösteriliyor.

Piyasada halen bulunan ve satışa sunulan eski peynirin kilosu 35 TL’ye satılırken, taze otlu peynirin kilosu ise, 15 TL. 

"BRUSELLA TEHLİKESİ YOK!"

Tarihi Van Peynirciler Çarşısı esnaflarından Rüstem Apaydın, koyun sütünden üretilen taze peynire karşılık, inek sütünden üretilen taze peynirde brusella hastalığı tehlikesi bulunmadığını, bunun için de taze peynirin tercih edildiğini belirterek, şunları söyledi:
“Taze peynire şimdi rağbet çok… Piyasaya çıkalı birkaç gün oldu. Hem fiyatı uygun hem de brusella tehlikesi yok. Bu nedenle insanlar ilgi gösteriyor. Mesela koyun sütünden üretilende brusella tehlikesi var ve müşteri bunu biliyor, o nedenle koyun sütünden üretilen, inek sütünden üretilen taze peynir kadar tercih edilmiyor.”

KOYUN SÜTÜNDEN ÜRETİLENİ YAKINDA

Van bölgesi soğuk bir iklime sahip olduğu için, koyun sütünden üretilen taze peynirin ancak bir ay sonra piyasaya çıkabileceği belirtiliyor.

Peynirci esnafı, şu sıralarda daha sıcak olan Siirt, Mardin gibi güney bölgesindeki illerde koyun sütünden üretilen peynirin bulunabileceğini, ancak bu illerden Van’a peynir satışı gerçekleşmediğini söyledi.

Esnaflar, “Oralardan bize peynir gelmez, tam tersine biz oralara peynir gönderiyoruz, bir de oralarda peynirde ot kullanılmıyor” diye konuştu.

Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi