Tatvan’da Aksoy zamanı

AK Parti Bitlis Tatvan İlçe Başkanı Burhan Aksoy, Tatvan Belediye Başkanlığı'nı adayları Fettah Aksoy'un kazandığını belirtti.

VAN 1.04.2014 11:51:00 0
Tatvan’da Aksoy zamanı
Tarih: 01.01.0001 00:00

37 bin 937 seçmenin 129 sandıkta oy kullandığı Tatvan'da seçimlere katılım beklenilen düzeyde oldu. 2009'daki seçimlerde 9 bin 212 oyla belediye başkanı seçilen BDP adayı Abdullah Ok, bu seçimlerde koltuğunu Fettah Aksoy'a bıraktı. AK Parti Tatvan İlçe Başkanı Burhan Aksoy yaptığı açıklamada, kendilerine ulaşan bilgilere göre adayları Fettah Aksoy'un Belediye Başkanlığı'nı kazandığını söyledi.

FETTAH AKSOY KİMDİR?

Aksoy, Bitlis'in Tatvan ilçesinde 1966 yılında doğdu. İlk ve ortaokulu Tatvan'da tamamladı. Ankara Meteoroloji Teknik Lisesi'ni bitirdikten sonra Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde İnşaat Mühendisliği ile Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü'nü okudu. 18 yıl boyunca Tatvan Meteoroloji Müdürlüğü'nde görev yaptı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda 2 yıl Özel Kalem Müdürlüğü görevini yürüttü. Aynı zamanda bakanlıkta İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı ile müşavirlik görevlerini yaptı. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) çeşitli birimlerinde yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. Evli ve 4 çocuk babasıdır.