Tatili ÇOGEM`de geçiren öğrenciler ilçelerine döndü

Van`ın çeşitli ilçelerinde seçilen başarılı 15 ilköğretim öğrencisi 15 tatilinde ÇOGEM çocuklarıyla yatılı kamp kurarak geçirdi.

VAN 8.02.2013 11:14:24 0
Tatili ÇOGEM`de geçiren öğrenciler ilçelerine döndü
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan ÇOGEM Müdür Vekili Tarık Mataracı amaçlarının burada bir kardeşlik tesisinde bulunmak olduğunu söyledi.

 

"Amaç; Güzel Kardeşlik Tesisi Sağlamaktır"
Bu aktivite ile sömestr tatiline giren öğrencilerin hem okul streslerini atmalarını hem sosyal bir deneyim kazanmalarını istediklerini ifade eden Mataracı, "Burası normalde gündüzlü eğitim veriyor. Van merkezde servislerle buraya gelen öğrencilerimiz el işi, el sanatları gibi değişik faaliyetlerde bulunuyorlar. Bunun yanı sıra 6 günlük yatılı bir kamp programı şeklinde bir programımız oldu. İlk olarak çevre illerden gelen öğrencilerimizi ağırladık. Ondan sonra da ilçelerimize yöneldik ve 6 tane ilçemizde toplam 62 tane öğrencimiz yatılı olarak burada kaldılar. Gün içinde değişik aktivitelerimiz oldu. Derslerinde takviye ve öğretmenlerimiz nezaretinde kitap okuma saatlerimiz oldu. Bunun yanı sıra gün içinde sosyal etkinlikler düzenledik. Ayrıca burada bulunan tarihi ve turistik yerleri gezdirdik öğrencilerimize. Burada amaç öğrencilerin kaynaşmalarını sağlamaktı. Öğrencilerimiz güzel kardeşlik tesisinde bulundular" dedi.

 

Öğrencilerin 5. sınıf ile 8. sınıf arası olduğunu hatırlatan, ÇOGEM Müdür Vekili ortalama 10-14 yaş grubunda öğrencilerinin olduğunu ayrıca şuan yatılı kalan 112 öğrencilerinin olduğunu söyledi.

 

Öte yandan burada taşıma ile getirilen 50 tane öğrencilerinin bulunduğunu belirtti.

 

Daha sonra konuşan öğrenciler ise programlarının verimli geçtiğini ve yeni arkadaşlar edindiklerini ayrıca bol bol kitap okuduklarını belirttiler. (Murat Dalgın - İLKHA)