Taşeron işçiler kalıcı çözüm istiyor

Van'da İŞKUR tarafından işten çıkartılan 7 bin 286 taşeron işçinin Feqiyé Teyran Parkı'nda başlattıkları oturma eylemi 4'üncü gününe girdi.

VAN 17.06.2014 14:42:04 0
Taşeron işçiler kalıcı çözüm istiyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

İŞKUR tarafından işten çıkartılan 7 bin 286 taşeron işçi, Feqiyé Teyran Parkı’nda başlattıkları oturma eylemine devam ediyor.  4 gün önce eyleme başlayan işçiler, işlerine geri dönünceye kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirterek, kalıcı bir çözüm istediklerini söylediler.

 

 “Yarın bu insanlar intihar girişiminde bulunabilirler”

Van Yararına Çalışma Derneği Başkanı Ethem Altın, bütün yetkililere sorunlarını söylediklerini fakat bu konuda herhangi olumlu bir adım atılmadığını belirterek, “Yetkililer sürekli bize ‘Bu sorun için kalıcı bir çözüm bulacağız’ dediler. Ama maalesef şuana kadar herhangi olumlu bir adım atılmadı. Bu insanların artık çalışabileceği bir işi yok. Daha önce yataklarımızı alarak gurbete gidebiliyorduk. Şimdi de gideriz ama yaşımız 50-60’a geldiği için kimse bize iş vermez. İşe girdiğimiz günden bu yana bir umut peşindeyiz. Bugün eylemimizin 4’üncü günü, bundan sonra da eylemlerimiz devam edecek. Nasıl depremde 77 milyon insan bize yardımcı olmuşsa bugün bize yine aynı şekilde yardım etmelerini bekliyoruz. Yine TBMM’de bulunan bütün milletvekillerine çağrıda bulunuyoruz. Van’da şuanda büyük bir insanlık dramı var. Yarın bu insanlar intihar girişiminde bulunabilirler. Bu insanlar çocuklarının katili olurlar. Bütün herkesin bu konuda bize destek vermesini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

 “Olumlu veya olumsuz bir açıklama bekliyoruz”

Taşeron işçilerden Nurcan Ürper ise kalıcı bir çözüm istediklerini belirterek, “Başbakanımız, milletvekillerimiz bu konuda bize yardımcı olmadılar. Görüyorsunuz oturma eylemimiz devam ediyor. Biz burada sesimizi duyurmak istiyoruz. Bize bu konuda yardımcı olsunlar. Olumlu veya olumsuz bir açıklama yapma gereğinde bulunsunlar istiyoruz. Yoksa bizim bu eylemimiz uzun sürebilir. Taleplerimiz artık 9 ay çalıştırılıp, 3 ay sonra çıkartmasınlar. İnsanlar asgari ücretle aile geçindiriyor. Hastası var, sıkıntısı var, kira problemleri var. Şuanda zaten bize verilen TOKİ’lerin borçlarını ödeyemiyoruz. Hepimiz şuan ciddi sıkıntılar yaşamaktayız. Bu kadar insanın mağdur edilmesini istemiyoruz. Bu konuda bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Arkadaşlar bu işiniz olacak veya olmayacak diye bir açıklama yapmalarını bekliyoruz. Bu konuda biraz dana ılımlı, biraz daha duyarlı olabilirler. Bizim tek talebimiz budur.” şeklinde konuştu.

 

 Öte yandan; taşeron işçiler yaptıkları tabutun üzerine ‘Ekmeğimizi aldınız, bari canımızı da alın’ yazısı yazarak duruma tepki gösterdiler.