Tarım BAĞ-KUR prim ödeme tarihleri değişti

Van Tuşba Ziraat Odası, Tarım BAĞ-KUR prim ödemelerinde değişiklik yapıldığı yönünde çiftçileri uyardı.

VAN 21.08.2021 10:19:01 0
Tarım BAĞ-KUR prim ödeme tarihleri değişti
Tarih: 01.01.0001 00:00

Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 18.08.2021 tarihli ve 31572 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Yeni yönetmelik çerçevesinde, çiftçilerin ödemek zorunda oldukları Tarım BAĞ-KUR prim ödeme tarihlerinde değişikliğe gidildi. 

ZİRAAT ODASINDAN BİLGİLENDİRME

İlgili kurumların yanı sıra Ziraat Odaları da söz konusu değişiklikle ilgili çeşitli yollardan çiftçileri bilgilendirme yoluna gitti.
Tuşba Ziraat Odası da, resmi sayfasından çiftçileri uyararak, değişen tarihler arasında ödemelerin ilgili Sosyal Güvenlik Kurumu’na yatırılması gerektiğini bildirdi.

YENİ DÜZENLEMEYE DAİR

Yeni düzenlemeye ilişkin ise, şu bilgilere yer verildi:
“Söz konusu yönetmelik ile Tarım BAĞ-KUR prim ödeme tarihleri değiştirilmiştir. Kanunun 4’üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinin (4) numaralı alt bendine tabi olarak tarımsal faaliyette bulunanlar (Tarım BAĞKUR'lular) genel sağlık sigortası primi ile kısa ve uzun vadeli sigorta kolları primlerinden ait olduğu yılın Ocak-Haziran dönemi primlerini Temmuz ayı sonuna; Temmuz -Aralık dönemi primlerini de takip eden yılın Ocak ayı sonuna kadar kuruma ödemeleri gerekir. Çiftçilerimize önemle duyurulur.”
Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi