Tarihi mekânda yeni yapılar yükselecek

Van’ın İpekyolu ilçesi, Türkoğlu Sokakta bulunan ve daha çok Melek Çarşısı olarak bilinen alandaki yapılar yıkıldı. Yıkılan ve tarihi bir de geçmişi bulunan yapıların yerine otel ya da AVM inşa edileceği belirtiliyor.

VAN 22.05.2018 12:22:47 0
Tarihi mekânda yeni yapılar yükselecek
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Yaklaşık 60 yıllık bir geçmişi olduğu belirtilen ve burada bulunan Melek isimli otelden adını aldığı öğrenilen Melek Çarşısı’ndaki işyerleri yıkıldı.
Edinilen bilgilere göre, Türkoğlu Çarşısı olarak da bilinen alanda yıkılan işyerlerinin yerine turistik otel ya da AVM inşa edilecek.  
 

BULUŞMA NOKTASI
Burada bulunan esnaflardan Ali Arslan, çarşının esas adının Türkoğlu Çarşısı olduğunu söyledi.
Daha sonra herkesin Melek Çarşısı demeye başladığını belirten Arslan, “Buranın meşhur olmasının sebebi, hayvancılıkla uğraşanlar genelde burada otururlarmış, meydandan geldikten sonra onların odak noktası burasıymış. Bir de komisyoncu Melek diye meşhur bir komisyoncu varmış, onun adı buradan geliyor. Melek Çarşısı aslında Orhan Türkoğlu’na ait, babasından kalma, Melek de burada bir yer kiralamış bir komisyoncudur.” diye konuştu.

 

ÖNCE HAL OLARAK KULLANILMIŞ
Çarşıyı kuran Fuat Türkoğlu’nun oğlu Faruk Türkoğlu ise, şunları anlattı:
“Burası 1960 yılında babam tarafından yapıldı. O zaman hal yokmuş, burada halciler için üst katı yazıhane, alt katı dükkân olarak planlanarak yapılmış. Ondan sonra belediye bunlara yer yapınca, bu şekilde kalmış. Ondan sonra tek tek kiraya verilmiş burası, bu zamana kadar süre gelmiş. Melek Çarşısı olarak anılmasının sebebi, babam ilk önce üst katı otele vermiş, bu otelin ismi de Melek diye geçiyormuş. Melek geçtiği için de adı da öyle kalmış.   Hayvancılık yapan, buğday işi yapan, tarım işi yapan bütün esnafın, köylülerin alışverişleri hep burada bitermiş.”
Özel Haber: M. Selim KURT

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi Editör: